Απλήρωτοι και οι δικηγόροι της NewLead για την υπόθεση του Castellano

newlead_castellano

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τη NewLead Holdings σε αγωγή για κράτηση πλοίου αποσύρθηκαν από την υπεράσπιση της ναυτιλιακής λόγω μη καταβολής της αμοιβής τους.

Το Αμερικάνικο Πρωτοδικείο της Σαβάνα στη Τζώρτζια ενέκρινε την αίτηση των δικηγόρων Μάικλ Χάλος και Γεώργιου Κοντάκη της νομικής εταιρίας K&L Gates με έδρα τη Νέα Υόρκη, και του Thomas Langston Bass Jr από την Brennan, Harris & Rominger με έδρα την Σαβάνα.

Η αίτησή τους δηλώνει ότι η NewLead δεν έχει καταβάλει την αμοιβή της υπεράσπισης από πριν τον Ιούλιο ακόμα, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της ότι θα το κάνει σύντομα.

Οι δικηγόροι εκπροσωπούσαν την NewLead στην υπόθεση του κρατηθέντος πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου NewLead Castellano. Η παραίτησή τους αφήνει αυτήν τη στιγμή την NewLead χωρίς εκπροσώπηση.

Το δικαστήριο παρότρυνε την εταιρία να βρει νέους δικηγόρους, οι οποίοι θα πρέπει να εμφανιστούν στο δικαστήριο εντός 20 ημερών, ειδάλλως θα εκδοθεί ερήμην απόφαση υπέρ των εναγόντων.

Εκπρόσωπος της NewLead δήλωσε σχετικά: “Επειτα από την πρόσφατη απόφαση της επιχείρησης να κυνηγήσει περαιτέρω δικαστικά την υπόθεση του Newlead Castellano κι επομένως να ορίσει νέους δικηγόρους για την υπόθεση, βρισκόμαστε στην διαδικασία διευθέτησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τον κ. Μάικλ Χάλος. Υπήρξε όντως καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών λόγω του χρόνου που απαιτείται για την επιλογή των επόμενων βημάτων της εταιρίας”.

Το handymax NewLead Castellano τέθηκε υπό κράτηση ανοιχτά της Σαβάνα στις 19 Απριλίου 2016 από την Ray Capital, μία εκ των πιστωτών της NewLead, η οποία διεκδικεί 7,1 εκ. δολ από απλήρωτη υποσχετική επιστολή.

Το πλοίο στη συνέχεια πουλήθηκε στην MT Maritime Management της Σιγκαπούρης τον Αύγουστο σε δημοπρασία στις ΗΠΑ έναντι 7,4 εκ.δολαρίων.

Διαβάστε επίσης: Μετά την κράτηση πλοίου της η NewLead αναγκάζεται να πληρώσει το πλήρωμα

Διαβάστε ακόμα