Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ωνάση 2023 στα χρηματοοικονομικά, το διεθνές εμπόριο και τη ναυτιλία

Τρεις κορυφαίοι ακαδημαϊκοί παγκοσμίως βραβεύονται για τη συμβολή τους στα Χρηματοοικονομικά, το Διεθνές Εμπόριο και τη Ναυτιλία. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, στο Guildhall του Λονδίνου.

Τα Βραβεία Ωνάση απονέμονται κάθε τρία χρόνια σε διακεκριμένες προσωπικότητες και οργανισμούς διεθνούς κύρους, στους τομείς των Χρηματοοικονομικών, του Διεθνούς Εμπορίου και της Ναυτιλίας. Θεσπίστηκαν το 1978 με τη χειρόγραφη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση και μια περήφανη ιστορία, που ενισχύεται από δεκαετίες πάθους, σκέψης και αφοσίωσης.

Τα Βραβεία –που το καθένα τους συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 200.000 δολαρίων– απονέμονται στους προαναφερθέντες τομείς, στους οποίους κατάκτησε τη διεθνή αναγνώριση ο ίδιος ο Αριστοτέλης στη διάρκεια της ζωής του.Μετά από αξιολόγηση κριτικής επιτροπής όπου συμμετέχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο –στους οποίους περιλαμβάνονται και δύο κάτοχοι Βραβείου Νόμπελ–, τα Βραβεία απονέμονται από κοινού κάθε τρία χρόνια από το Ίδρυμα Ωνάση, την Bayes Business School του City, University of London και το Κέντρο «Κώστας Γραμμένος» για τη Ναυτιλία, το Εμπόριο και τα Χρηματοοικονομικά της ίδιας σχολής.

Αποσκοπούν στη διεύρυνση της κατανόησης και της έρευνας στα συγκεκριμένα πεδία, αποβλέποντας συγχρόνως στην αντιμετώπιση των πιο πιεστικών προκλήσεων που εξακολουθούμε να βιώνουμε ως κοινωνία.

Οι νικητές των Βραβείων Ωνάση 2023

Βραβείο Ωνάση 2023, στα Χρηματοοικονομικά

Darrell Duffie, Διακεκριμένος Καθηγητής στην έδρα Adams Διοίκησης Επιχειρήσεων και Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στη Μεταπτυχιακή Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Stanford (ΗΠΑ)

Βραβείο Ωνάση 2023, στο Διεθνές Εμπόριο

Marc Melitz, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στην έδρα David A. Wells του Πανεπιστημίου Harvard (ΗΠΑ)

Βραβείο Ωνάση 2023, στη Ναυτιλία

Siri Pettersen Strandenes, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών στη Νορβηγική Σχολή Οικονομικών Επιστημών

Διαβάστε ακόμα