Απλοποίηση των διαδικασιών στην τοποθέτηση πλωτών εξεδρών

 

ploti_exedra_

Την απόφαση που αίρει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και μειώνει τις μέχρι σήμερα χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνταν για την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών, υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του κ. Βαρβιτσιώτη για τη συνολική αναμόρφωση του πλαισίου δραστηριοποίησης των πλοίων αναψυχής στη χώρα μας, καθώς και την κατάργηση των αναχρονιστικών ρυθμίσεων που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Πιο συγκεκριμένα, αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας τοποθέτησης πλωτών εξεδρών μέχρι εκατό πενήντα (150) τετραγωνικά μέτρα στη θάλασσα, χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό, για εποχιακή χρήση.

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, από σήμερα, μειώνεται κατά πολύ ο αριθμός των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ, επιπρόσθετα, περιορίζονται στο ελάχιστο οι χρονικές προθεσμίες που απαιτούνται για τη γνωμοδότησή τους.

Επισημαίνεται ότι η τοποθέτηση πλωτών εξεδρών, χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό και για εποχιακή χρήση μέχρι έξι (6) μηνών, γίνεται με την επιφύλαξη των διατάξεων για τις περιοχές απόλυτης περιβαλλοντικής προστασίας.

Οι σκοποί που εξυπηρετούν έχουν να κάνουν με την προσωρινή πρόσδεση σκαφών, την πρόσβαση των λουόμενων σε δύσβατες παραλίες και περιοχές, τη διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων, την εξυπηρέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, την εγκατάσταση και λειτουργία ναυαγοσωστικών μονάδων, καθώς και τη διενέργεια καταδύσεων.

Διαβάστε ακόμα