Στον αέρα η εξεταστική των μηχανικών στο ΚΕΣΕΝ

Μαζική παρέμβαση στο υπουργείο Ναυτιλίας έγινε χτες το πρωί από τους μηχανικούς που φοιτούν στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ), ενάντια στη συνεχή υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, που έχει ως αποτέλεσμα ανάμεσα στα άλλα τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε σημείο ώστε αυτή την περίοδο να βρίσκεται στον αέρα η εξεταστική διαδικασία, κανονική και εμβόλιμη.

Σε δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής ΚΕΣΕΝ/ Μηχανικών αναφέρεται ότι η παρέμβαση έγινε αμέσως μετά από έκτακτη γενική συνέλευση.

Οι μηχανικοί συναντήθηκαν με το διευθυντή Εκπαίδευσης του ΥΝΑ, ο οποίος σύμφωνα με το δελτίο Τύπου επιβεβαίωσε ότι «τα προβλήματα στο ΚΕΣΕΝ είναι αποτέλεσμα της συνολικότερης πολιτικής κατάστασης λόγω έλλειψης κονδυλίων». Οι μηχανικοί του ΚΕΣΕΝ απέσπασαν δέσμευση από τον διευθυντή και το γενικό γραμματέα του ΥΝΑ ότι η εξεταστική διαδικασία, κανονική και εμβόλιμη, θα πραγματοποιηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου: «σε περίπτωση μη εφαρμοστής της δέσμευσης του ΥΝΑ θα γίνει νέα γενική συνέλευση την Τρίτη 15 Γενάρη».

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους μηχανικούς -υπογραμμίζεται- με τη συμμετοχή, την παρέμβασή μας, να συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική για το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων».

peiratikoreportaz.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα