Καταστροφικές συνέπειες από την αγκυροβόληση πλοίων στον κόλπο Βατίκων

Στο βίντεο που ακολουθεί μετρήστε πλοία πάνω σε “θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας” που αποτελούν προστατευόμενους οικοτόπους, θεμελιώδους σημασίας για την υγεία και την παραγωγικότητα των θαλάσσιων οικοσυστημάτων της Μεσογείου, και των οποίων η προστασία τους πρέπει να αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για όλους μας…

Ο βυθός μεταξύ Ελαφόνησου και Μονεμβασιάς στον όρμο Βοιών έχει υποστεί τρομακτική καταστροφή καθώς είναι πάμπολλά τα σημεία του πυθμένα όπου παρατηρήθηκαν ακανόνιστης μορφής αυλακιές, μήκους πολλών δεκάδων μέτρων, βάθους 0,5-1 μέτρου και πλάτους τουλάχιστον 2-3 μέτρων, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από την σύρση των αγκυρών των πλοίων που αγκυροβολούν στην περιοχή.

Τα ίχνη των αγκυρών εντοπίστηκαν στον βυθό σε βάθη μεγαλύτερα των 15 μέτρων και σε ελάχιστη απόσταση από την ακτή περίπου 700 μέτρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χαρτογράφηση του πυθμένα (στην έρευνα του ΕΛΚΕΘΕ) δεν επεκτάθηκε σε βάθη μεγαλύτερα των 35 μέτρων.

Υ.Γ. Αν βγάλετε φωτογραφία τη πραγματική κατάσταση που επικρατεί το Λιμεναρχείο μάλλον θα σας κόψει 300,00ΕΥΡΩ πρόστιμο… φανταστείτε με τόση αυστηρότητα τι πρόστιμο πέφτει στα πλοία που μπαίνουν στον κόλπο με κλειστά ais και αγκυροβολούν πάνω στα “θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας”!!!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

lakonia-gr.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα

Έχοντας υπ’ όψη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε για την τέλεση υπηρεσιακών παραπτωμάτων στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, τα οποία υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, αναφορικά με τις διαδικασίες εξετάσεων υποψήφιων χειριστών ταχυπλόων σκαφών και έκδοσης των σχετικών αδειών, μετά από εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη και απόφασης του Αρχηγού ΛΣ – ΕΛΑΚΤ, Αντιναυάρχου Δημητρίου Π. Μπαντιά:

α) Προωθήθηκαν από τη Διεύθυνση προσωπικού του ΥΝΑ, όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικαστικές ενέργειες άσκησης πειθαρχικών διώξεων από τα αρμόδια δικαιοδοτικά υπηρεσιακά όργανα του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ κατά των εμπλεκόμενων βαθμοφόρων.

β) Aπό τα δέκα στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (πέντε αξιωματικοί, ένας ανθυπασπιστής και τέσσερις υπαξιωματικοί) που εμπλέκονται στην υπόθεση και για τα οποία προέκυψαν πειθαρχικές ευθύνες, τέσσερις δεν υπηρετούν πλέον στο Κ.Λ. Ραφήνας, ένας έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση διαθεσιμότητας, ενώ για τους υπόλοιπους έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες άμεσης απομάκρυνσής τους από την εν λόγω υπηρεσία. Πέντε από τα παραπάνω στελέχη παραπέμπονται στο αρμόδιο Ανακριτικό Συμβούλιο προκειμένου να γνωμοδοτήσει:

  (i) Εάν υπάρχει λόγος να αποταχθούν για πράξεις που θίγουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και υπόληψη του στρατιωτικού ή το κύρος του Σώματος ή μαρτυρούν έλλειψη ακεραιότητας και διαφθορά χαρακτήρα,

  (ii) Εάν υπάρχει λόγος να τεθούν σε αργία με πρόσκαιρη παύση για τους λόγους ότι: 1) απώλεσαν υπηρεσιακά έγγραφα ή από πρόθεση δεν διεκπεραίωσαν αυτά εγκαίρως, με συνέπεια τη δυσλειτουργία της Υπηρεσίας ή την παραγραφή ποινικών ή πειθαρχικών παραπτωμάτων και 2) παρέλειψαν την ανακοίνωση πληροφορίας που αφορά τη διάπραξη αξιόποινης πράξης ή δράστη αυτής.

γ) Απεστάλη αντίγραφο του πορίσματος της ΕΔΕ προς την Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση.

neaplefsi.gr

Διαβάστε ακόμα