Μεγάλη ταλαιπωρία στα δρομολόγια για Σαλαμίνα

Μεγάλη ταλαιπωρία είχαν και από το πρωί της Τετάρτης όσοι διακινήθηκαν από και προς την Σαλαμίνα, αφού τα πλοία, που έχουν δρομολογηθεί αποδεικνύονται ανεπαρκή για την εξυπηρέτηση επιβατών και οχημάτων.

Σε πολλά διαστήματα της ημέρας έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές ενώ ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής μιλώντας στον Real Fm τόνισε ότι «αντί για οκτώ πλοία που εξυπηρετούσαν τον κόσμο το πρωί σε καθημερινή βάση, δρομολόγια εκτελούν μόλις τρία», με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των κατοίκων να είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες σε νέα σύσκεψη, που έγινε, το βράδυ της Τρίτης, στο ΥΝΑ φάνηκε να υπάρχουν σημάδια εκτόνωσης της κατάστασης, αφού οι κοινοπραξίες αναμένουν από το υπουργείο προτάσεις για το χρηματικό ύψος της ασφάλισης, που θα πρέπει να κάνουν.

Παράλληλα, όπως είπε στο Pireas2day.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογεώργος υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τους 210 ναυτικούς, που έχουν χάσει τις δουλειές από τα ακινητοποιημένα πλοία.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι ενόψει της θερινής περιόδου, η κατάσταση λόγω της αύξησης της κίνησης θα επιδεινωθεί και θα πρέπει το υπουργείο Ναυτιλίας να μεριμνήσει άμεσα για την αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων.

Ο κ.Κατσικάρης, κάλεσε εκ νέου τους πλοιοκτήτες των δύο κοινοπραξιών, που δραστηριοποιούντο έως τώρα στις γραμμές και στήριζαν έμπρακτα δεκάδες πολίτες της Σαλαμίνας το έργο τους, να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του υπουργείου.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα