Μπλόκο στο “Αγιος Γεώργιος”

Δεμένο παραμένει στην πύλη Ε 9 του Πειραιά το Ε/Γ – Ο/Γ “Αγ. Γεώργιος” καθώς μέλη ναυτεργατικών σωματείων διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους της πλοικτήτριας εταιρίες. Εξω από το πλοίο είναι παραγμένα πολλά αυτοκίνητα και πλήθος επιβατών, ενώ διαξάγονται διαπραγματεύσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σημειώνεται ότι κινητοποίηση είναι σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα σε ναυτικούς προχώρησαν τα ναυτεργατικά σωματεία.

Ναυτεργάτες έχουν συγκεντρωθεί από τις 6 το πρωί στην προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά από όπου φεύγουν τα υδροπτέρυγα για Αργοσαρωνικό. Μέχρι στιγμής δύο ιπτάμενα δελφίνια δεν έχουν αναχωρήσει από το λιμάνι λόγω του μπλόκου των ναυτεργατών ενώ εμποδίζεται και η επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων στο πλοίο «Άγιος Νεκτάριος» για την Αίγινα, σύμφωνα με το SeaNation.gr.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών θα υπάρξει μπλόκο σε ένα από τα τέσσερα πλοία που αναχωρούν από Ραφήνα και στα τρία (από τα τρία) στο Λαύριο.

Οπως έλεγαν στόχος είναι με την κινητοποίηση να ασκήσουν πίεση προς τους ακτοπλόους να δώσουν τα χρήματα που οφείλουν στα πληρώματα τους αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην επιτρέψουν την αναχώρηση και άλλων πλοίων.

Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) ανέφεραν πως το 70% των ναυτεργατών στην επιβατηγό ναυτιλία είναι απλήρωτο για 5-6 μήνες.

miloslife.gr

Διαβάστε ακόμα