Στα δικαστήρια για την σύγκρουση του ιστιοπλοϊκού με το δεξαμενόπλοιο – Προσοχή στους τσοπάνηδες! [βίντεο]

Αυτή την εβδομάδα θα γίνει το δικαστήριο, όπου και κατηγορείτε για αμέλεια, ο κυβερνήτης του ιστιοπλοϊκού που συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο 120.000 τόνων Hanne Knutsen. Το συμβάν έγινε τον Αύγουστο του 2011 κατά την διάρκεια αγώνα.

εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι Wilson έπλεε πολύ κοντά στο δεξαμενόπλοιο, παραλείποντας να συμμορφωθεί με τον τοπικό κανονισμό ο οποίος λέει ότι, όλα τα σκάφη και γενικός τα πλεούμενα, θα πρέπει να έχουν απόσταση μεγαλύτερη η ίση με 0,6 ν.μ από την πλώρη και 100 μέτρα σε κάθε πλευρά , από πλοίο το οποίο είναι μεγαλύτερο από 150. Ο κυβερνήτης του ιστιοπλοϊκού όμως έπλεε σε πολύ κοντινή απόσταση ενώ το δεξαμενόπλοιο ήταν πλοίο εμποδιζόμενο απο το βυθισμά του και έπλεε σε κανάλι το οποίο δεν είχε χώρο για μανούβρα και αποφυγή. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί ενα μέλος του πληρωματος – του ιστιοπλοικού – στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το BBC, ο Wilson αρνείται τις τρείς κατηγορίες για παραβίαση των κανονισμών.

Καλό είναι λοιπόν, όλοι οι αξιωματικοί στα ποντοπόρα και όχι μόνο, να προσέχουμε όλους αυτούς που βγαίνουν και το παίζουν θαλασσόλυκοι, κυρίως το καλοκαίρι, όπου ιστιοπλοϊκά και ψαράδικα είναι κίνδυνος θάνατος… Σε τραβάνε σε δικαστήρια για πλάκα.

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα