Κάθειρξη εννιά ετών σε ανθυποπλοίαρχο για υπεξαίρεση από το λιμεναρχείο Ρόδου

Κάθειρξη εννιά ετών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 40χρονο λιμενικό, ο οποίος υπεξαίρεσε πάνω από 300.000 ευρώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Ο ανθυποπλοίαρχος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2007, κατηγορούμενος ότι από το 2005 ως εκείνη τη χρονιά είχε αφαιρέσει από το ταμείο του γραφείου καταβολής λιμενικών τελών το ποσό των 343.000 ευρώ.

Επέστρεψε τις 70.000 ευρώ, ωστόσο το Πενταμελές Εφετείο, που τον είχε δικάσει σε πρώτο βαθμό, αν και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, του επέβαλε κάθειρξη εννιά ετών. Τον έκρινε ένοχο για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και για απιστία σε βάρος της υπηρεσίας.

Στη συνέχεια ο 40χρονος κατέθεσε έφεση, ελπίζοντας σε μείωση αλλά το Τριμελές Εφετείο του επέβαλε την ίδια ποινή.

Στην απολογία του, υποστήριξε ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά τη σύζυγο του και ότι σκόπευε να επιστρέψει το σύνολο των χρημάτων. Μάλιστα, για να καταβάλει τις 70.000 ευρώ, έδωσε όλα τα χρήματα από το εφάπαξ και το επικουρικό που πήρε.

Επίσης, τόνισε ότι όταν έμαθε για τη μετάθεση του ενημέρωσε τον Κεντρικό Λιμενάρχη για την ύπαρξη λογιστικού ζητήματος και δεν κατέστρεψε το αρχείο, όπως θα μπορούσε να είχε κάνει.

news247.gr

Διαβάστε ακόμα