Επίσκεψη Τσίπρα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τη Δευτέρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και θα συναντηθεί με την επί τόπου Επιτροπή στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και με τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων.

enikos.gr

Διαβάστε ακόμα

Μετά από συζητήσεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο, και μετά την δημοσιοποίηση της ρύθμισης για το άρθρο 45 του νομοσχεδίου, για την επιβολή έκτακτης εισφοράς των ναυτιλιακών εταιρειών και άλλων παραναυτιλιακών δραστηριοτήτων, φαίνεται ότι η κυβέρνηση το….μετάνιωσε.

 Η τροπολογία την οποία κατέθεσε στη βουλή ο υφυπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρεται : «Οι δια το παρόντος άρθρου προβλεπόμενη εισφορά δεν επιβάλλεται σε ημεδαπές και αλλοδαπές εταιρείες που έχουν εγκαταστήσει γραφείο ή υποκατάστημα δυνάμει του άρθρου 25 του νόμου 27/1975 και ασχολούνται με την διαχείριση ή εκμετάλλευση πλοίων υπό ελληνική ή ξένη σημαία καθώς και με τις λοιπές εργασίες που προβλέπονται από την εγκριτική πράξη εγκατάστασής τους».

ο υφυπουργός Χρήστος Σταϊκούρας δικαιολόγησε την απόφαση αυτή, λόγο του ότι θα μπορούσε να υπάρχει διπλή φορολόγηση.

Μετά λοιπόν την τροπολογία που εξαιρεί τα σκάφη αναψυχής από τον φόρο πολυτελείας, αυτή είναι άλλη μία γκάφα της κυβέρνησης που δείχνει την προχειρότητα της δουλειάς που γίνεται…

Διαβάστε ακόμα