Κόκκινος συναγερμός στην Κίνα για τον τυφώνα Φιτόου

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας σήμανε σήμερα κόκκινο συναγερμό –το ανώτατο επίπεδο στην κλίμακα των προειδοποιήσεων—για τον τυφώνα Φιτόου, ο οποίος αναμένεται να πλήξει τις ακτές της χώρας το βράδυ της Κυριακής, η το πρωΐ της Δευτέρας, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο Φίτοου, του οποίου το επίκεντρο μετακινείται με μία ταχύτητα περίπου 15 χλμ/ώρα, αναμένεται πλήξει την περιοχή που περικλείεται μεταξύ των επαρχιών Ζεγιάνγκ και Φουτζιάν, ακολουθούμενο από ισχυρούς ανέμους και ραγδαίες βροχοπτώσεις.

Το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο ζήτησε από τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις οδηγίες που θα τους ανακοινώνονται.

Για σήμερα ακυρώθηκαν όλες οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις στο Αρχιπέλαγος της Οκινάουα εξαιτίας της έλευσης του τυφώνα, όπως ανακοίνωσε η αντίστοιχη ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.
Η ίδια υπηρεσία προέβλεψε ισχυρούς ανέμους, ραγδαίες βροχοπτώσεις και επικείμενο κίνδυνο από κυκλώνες, μόλις δύο εβδομάδες μετά την επέλαση του ισχυρού τυφώνα Ουσάγκι από την περιοχή.

imerisia.gr

Διαβάστε ακόμα

Η μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο αντίστοιχο επίπεδο των ξενοδοχείων, είναι μεταξύ των μέτρων που πρέπει να ληφθούν άμεσα προκειμένου να ανακάμψει ο κλάδος της ακτοπλοΐας, υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Μιχάλης Σακέλλης.

Όπως εκτίμησε, η αύξηση του ακτοπλοϊκού έργου κατά περίπου 20% το 2013, έναντι του 2012, οφείλεται στις καλές καιρικές συνθήκες, στο γεγονός ότι το Πάσχα φέτος ήταν πιο αργά σε σχέση με πέρυσι και ότι εορτασμός του συνέπεσε με την μετατόπιση της αργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, από την Μεγάλη Τετάρτη έως την Κυριακή του Πάσχα, πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά συνολικά 114 δρομολόγια (αφίξεις-αναχωρήσεις) και διακινήθηκαν 82.551 επιβάτες. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι (μέσα Απριλίου) είχαν γίνει 93 δρομολόγια και είχαν διακινηθεί 69.676 επιβάτες.

Σχολιάζοντας τις προβλέψεις στελεχών της τουριστικής αγοράς που κάνουν λόγο για θετική πορεία της τουριστικής κίνησης στη χώρα, ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ είπε ότι ο κλάδος της ακτοπλοΐας δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα καθώς οι περισσότερες αφίξεις για τα μεγάλα νησιά είναι μέσω πτήσεων τσάρτερ.

Τέλος, σημείωσε πως το μεγαλύτερο μέρος του έργου της ακτοπλοΐας είναι από τους έλληνες πολίτες που διακινούνται το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου.

Παράγοντες της τουριστικής αγοράς εκτιμούν ότι φέτος περίπου 1,5 εκατ. περισσότεροι τουρίστες θα επισκεφθούν τη χώρα, υπερκαλύπτοντας τις απώλειες του 2012.

Το 2012 το σύνολο των αφίξεων, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ανήλθε σε 15.517.622 από 16.427.247 που ήταν το 2011, παρουσιάζοντας μείωση κατά 909.625 ή 5,5%.

dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα