Πυρκαγιά στο Νήσος Μύκονος – Μεσοπέλαγα μετεπιβιβάζονται οι επιβάτες

Στο «Παναγία Θεοτόκος» μετεπιβιβάζονται μεσοπέλαγα οι επιβάτες του «Νήσος Μύκονος», μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ευδήλου και Καρλοβασίου της Σάμου, επτά μίλια ανοικτά του νησιού.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ καλά στην υγεία τους είναι οι 174 επιβάτες και το 75μελές πλήρωμα. Η μετεπιβίβαση των επιβατών ξεκίνησε πριν από λίγο και γίνεται με τη βοήθεια του πληρώματος και ανδρών του λιμενικού, με τα δύο πλοία να έχουν «ενώσει» τους καταπέλτες τους, ώστε να μπορέσουν να περάσουν οι επιβάτες από το ένα πλοίο στο άλλο.

defencenet.gr

Διαβάστε ακόμα

Την απόσυρση του σχεδίου νόμου, που παρουσίασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης για την «Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ» αποφάσισε να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ και να επαναδιατυπωθεί στο σύνολό του.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το σχέδιο νόμου επεξεργάστηκαν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ και αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση των υπευθύνων του Τομέα Ναυτιλίας Νίκου Σηφουνάκη και Χαρ. Τριαντάφυλλου με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από τον υπουργό επανεξέταση του σχεδίου νόμου «από μηδενική βάση», αλλαγές στο σύνολό του και επαναδιατύπωση.

Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες στη σύσκεψη που έγινε κρίθηκε ότι το σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε είναι «ένα συνοθύλευμα θεμάτων, που δεν οδηγεί πουθενά». Γι’ αυτό και θα ζητηθεί η πλήρης τροποποίησή του.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν, χαρακτηριστικά, ότι υπάρχουν μεγάλα θέματα με την κατάργηση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα άρθρα με τα λιμάνια, το θέμα της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των ναυτεργατών κ.α.

Η εξέλιξη αυτή είναι σαφές ότι κάνει ακόμα πιο δυσμενές το κλίμα για τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη, που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ένα σχέδιο νόμου, το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από όλους τους φορείς της Ναυτιλίας ενώ όπως έγινε φανερό δεν είχε προηγηθεί καμία συνεννόηση ούτε με τα κόμμα, που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά.

Έτσι, πολύ γρήγορα διατυπώθηκαν αντιρρήσεις επί του σχεδίου νόμου από τη Δημοκρατική Αριστερά και πλέον από το ΠΑΣΟΚ ενώ πληροφορίες επιμένουν ότι έντονες αντιρρήσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της έχει ζητήσει την απόσυρση του σχεδίου νόμου.

Από την πλευρά του ΥΝΑ λέγεται τις τελευταίες ημέρες ότι έχει ξεκινήσει η τροποποίηση άρθρων του σχεδίου νόμου με προοπτική να εισαχθεί πλέον στη Βουλή όχι βέβαια μέχρι τις 15/1 όπως σχεδιαζόταν αλλά τον Φεβρουάριο.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα