Νέος κρηπιδότοιχος στον Άγιο Νικόλαο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε., μετά και τις πρόσθετες έρευνες του βυθού θεμελίωσης (από ΕΜΠ και ΕΛΚΕΘΕ), καθώς και τις αποφάσεις του Τεχνικού Συμβουλίου ενέκρινε τη συνέχιση του έργου «κατασκευή νέου κρηπιδότοιχου εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή Αγίου Νικολάου», το οποίο ως γνωστό έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής) και ήδη εκτελείται.

Το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013, οπότε μαζί με το νέο Διεθνή Σταθμό Επιβατών Κρουαζιέρας Γ΄ (Άγιος Νικόλαος) θα δοθεί για λειτουργία από τη νέα περίοδο κρουαζιέρας, που αρχίζει την 1η Απριλίου 2014.

Με τη λειτουργία των δύο νέων θέσεων πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, οι συνολικές θέσεις κρουαζιέρας αυξάνονται σε 11 το 2014, ενώ μετά την έγκριση από την Ε.Ε. και των νέων κρηπιδωμάτων για πλοία νέας γενιάς (2-3) με επιδότηση μάλιστα 95%, οι θέσεις θα αυξηθούν από το 2016 σε 14 θέσεις ελλιμενισμού, καθιστώντας τον Πειραιά, στον μεγαλύτερο κόμβο εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων της Ευρώπης και το μοναδικό μεγάλο και σύγχρονο κόμβο στη Μεσόγειο.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «Η κρουαζιέρα αποτελεί το δεύτερο μεγάλο τομέα δραστηριοτήτων του ΟΛΠ Α.Ε., μετά φυσικά από τον τομέα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Η αυξητική εξέλιξη των εργασιών του τομέα αιτιολογεί και την ιδιαίτερη επενδυτική φροντίδα του ΟΛΠ Α.Ε. προς τους πελάτες του, καθώς κα την εξέλιξη του δικού του επενδυτικού έργου.

Για τη λιμενική βιομηχανία της κρουαζιέρας το θέμα μετά και τις τελευταίες αποφάσεις ένταξης έργων του ΟΛΠ στο ΕΣΠΑ, δεν είναι πλέον οι υποδομές στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά σε όλα τα περιφερειακά λιμάνια, και προς αυτήν πλέον την κατεύθυνση εργάζεται εντατικά η Ένωση Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ)».

portnet.gr

Διαβάστε ακόμα

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Capital Link βράβευσε χθες τον ιδρυτή του ομίλου Τσάκου, Παναγιώτη Τσάκο, για τα επιτεύγματά του στον ναυτιλιακό κλάδο, τα οποία τιμούν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς και για τη φιλανθρωπική του δράση.

Το βραβείο απένειμε στον κ. Τσάκο ο καθηγητής Κώστας Γραμμένος, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο κ. Τσάκος κάλεσε τους νέους Ελληνες να μην εγκαταλείπουν την Ελλάδα αλλά να μένουν σε αυτή και να εργάζονται στη ναυτιλία, η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στήριξης της χώρας.

Ο ίδιος μίλησε για τη δική του πορεία προς το ναυτικό επάγγελμα, από το οποίο πέρασε μέχρι να αρχίσει τη δική του πορεία στη ναυτιλία ως πλοιοκτήτης.

imerisia.gr

Διαβάστε ακόμα

Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται το Λιμάνι του Λαυρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου σημειώθηκε αύξηση της επιβατικής του κίνησης και των κερδών του το 2012. Τα κέρδη του ανήλθαν σε 628.000 ευρώ από 232.000 το 2011, ενώ μετακινήθηκαν από το λιμάνι του 575.592 επιβάτες από 429.730 το 2011. Η επιβατική κίνηση αυξήθηκε από τα πλοία της ακτοπλοΐας.

marinews.gr

Διαβάστε ακόμα