Η επιχείρηση αποκόλλησης των δυο πλοίων στην Άνδρο [βίντεο]

Εντυπωσιακό βίντεο από την γιγαντιαία επιχείρηση,που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να επιτευχθεί η αποκόλληση των δύο φορτηγών πλοίων, που συγκρούστηκαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στα νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου «Φάσα» της Άνδρου.

Το φορτηγό πλοίο BARU SATU με σημαία Παναμά, με 17 άτομα πλήρωμα, «καρφώθηκε» με την πλώρη στο πέμπτο αμπάρι του φορτηγού πλοίου CATHERINE με σημαία Μάλτας και 23 άτομα πλήρωμα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τη σύγκρουση έχουν ρήγμα και τρύπες και τα δύο πλοία, ενώ εξειδικευμένα συνεργεία με δύτες από χθες έχουν προχωρήσει σε ταπώσεις και απαντλήσεις υδάτων έως 1000 κυβικά την ώρα.

Επιθεωρητές των νηογνωμόνων και των ασφαλιστικών εταιρειών που βρίσκονται πάνω στα πλοία, αυτό που θέλουν είναι, όταν θα ξεκινήσει η επιχείρηση αποκόλλησης των δύο φορτηγών πλοίων, να είναι διασφαλισμένο το αξιόπλοο, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος βύθισης.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές, ενώ στα δύο πλοία βρίσκονται τέσσερα ρυμουλκά που θα επιχειρήσουν την αποκόλληση καθώς και πλωτά σκάφη του λιμενικού, ναυαγοσωστικά και πλωτό της πυροσβεστικής.

Το CATHERINE είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Νοβοροσίσκ της Μαύρης Θάλασσας με προορισμό την Ιταλία, φορτωμένο με σίδηρο.

Το BARU SATU, είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά, με προορισμό τη Βουλγαρία. Για την υπόθεση του ναυτικού ατυχήματος, έχει διαρκή ενημέρωση επί 24ωρου βάσεως, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις προσπάθειες των ειδικών για την αποκόλληση των δυο πλοίων:

defencenet.gr

Διαβάστε ακόμα