Τρείς νέες ναυλώσεις για τρία τάνκερ της Capital του Μαρινάκη

miltiadis_m_ii_capital
Νέες και πιο συμφέρουσες χρονοναυλώσεις εξασφάλισε η Capital Product Partners σε τρία δεξαμενόπλοια της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της εισηγμένης στο NASDAQ Ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας.

Το Miltiadis M II (162.397 dwt, έτος κατασκευής 2006) έχει ναυλωθεί στην Capital Maritime, μητρική εταιρεία της CPP, για έξι έως οκτώ μήνες έναντι 35.000 δολαρίων ανά ημέρα. Το LR3 τάνκερ είχε ναυλωθεί το Μάιο για 11 μήνες στη Subtec (θυγατρική της Pemex) για 33.000 δολάρια την ημέρα, αλλά αυτή η ναύλωση τερματίσθηκε πρόωρα, προκειμένου να επιτραπεί στην Capital Maritime να το αναλάβει.

Τα άλλα δύο τάνκερ της CPP είναι τα MR τάνκερ χημικών προϊόντων και προϊόντων πετρελαίου Atrotos και Apostolos (και τα δύο με χωρητικότητα 47.800 dwt κι έτος κατασκευής 2007) έχουν παραχωρηθεί στην Petrobras για τρία χρόνια έναντι μικτού ημερησίου ναύλου 17.750 δολαρίων, αρχής γενομένης από το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Και τα δύο απασχολούνταν μέχρι τώρα επίσης από την Capital Maritime για μικτές ημερήσιες τιμές των 15.250 και 15.600 δολαρίων αντίστοιχα. Η ναύλωση του Atrotos επρόκειτο να λήξει τον Απρίλιο του επόμενου έτους και του Apostolos ήταν να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2016, αλλά η εταιρεία συμφώνησε να επαναπαραλάβει τα πλοία νωρίτερα.

Το Capital Maritime έχει επίσης επεκτείνει την υπάρχουσα μίσθωση του τάνκερ χημικών προϊόντων και προϊόντων πετρελαίου Agisilaos (36.760 dwt, έτος κατασκευής το 2006) για επιπλέον 11-13 μήνες με μικτό ημερήσιο ναύλο 14.500 δολαρίων, μια αύξηση 250 δολαρίων ανά ημέρα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο ναύλωσης.

Σύμφωνα με τον Jerry Kalogiratos, διευθύνων σύμβουλο και CFO του ομόρρυθμου εταίρου της σύμπραξης η αγορά ναυλώσεων τάνκερ, απολαμβάνει υψηλά πολλών χρόνων στο φόντο εύρωστων οικονομικών μεγεθών της βιομηχανίας και των χαμηλών τιμών πετρελαίου που αυξάνει τη παγκόσμια ζήτηση του.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε έναν αριθμό πλοίων μας να είναι εκ νέου ναυλωμένα σε υψηλότερες ημερήσιες τιμές. Η απασχόληση των δύο δεξαμενόπλοιων χημικών προϊόντων και προϊόντων πετρελαίου στην Petrobras για τρία χρόνια είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της ορατότητας της ρευστότητας σε αυξημένους ρυθμούς και στηρίζει τον στόχο της περαιτέρω ανάπτυξης της διανομής”, κατέληξε η δήλωση του.

Διαβάστε ακόμα