Εντυπωσιακά κέρδη για την »Capital Product Partners» του Μαρινάκη

Μεγάλη αύξηση στα κέρδη της παρουσίασε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά, Capital Product Partners, του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η Capital Shipmanagement Corporation ελέγχει στόλο που αποτελείται από 41 συνολικά πλοία εκ των οποίων 27 είναι δεξαμενόπλοια στα οποία συμπεριλαμβάνονται τρία VLCCs που είναι ο μεγαλύτερος τύπος πλοίου αυτής της κατηγορίας, πέντε σύγχρονα φορτηγά πλοία και εννέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, εκ των οποίων τα δύο είναι νεότευκτα και τα άλλα τρία υπό ναυπήγηση. Στον στόλο περιλαμβάνονται και τα πλοία της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας του Ομίλου Capital Product Partners L.P.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αύξησε τα κέρδη της σε 64,33 εκατ. δολάρια έως το τέλος Ιουνίου από 6,59 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 81,7 εκατομμύρια δολάρια έναντι 77,68 πέρσι, όμως αυξήθηκαν και τα λειτουργικά έξοδα των πλοίων από 98, εκατομμύρια στα 17,5 εκατ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα λειτουργικά κέρδη να είναι ελάχιστα μειωμένα στα 22 εκατ. δολ. έναντι 23,4 το 212.

Η εταιρεία, που έχει στόλο με δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, παρουσίασε κέρδη 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την αγορά σε τιμή ευκαιρίας δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capital, Ιωάννης Λαζαρίδης, επεσήμανε ότι ο τομέας των δεξαμενόπλοιων που μεταφέρουν προϊόντα πετρελαίου παρουσιάζει συνεχή βελτίωση η οποία οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών των ΗΠΑ.

dealnews.gr

Δυνατό χαρτί στη ναυτιλία η Capital Product Partners του Μαρινάκης

Στις κορυφαίες επιλογές μετοχών για το 2013 η Capital Product Partners (CPP).Την εμπιστοσύνη των διεθνών αναλυτών κερδίζει η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners (CPP) του Έλληνα εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, παρά την οικονομική κρίση και το απρόβλεπτο 2013 για τον κλάδο της ναυτιλίας.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για το όνομα της εν λόγω ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας, από τον επικεφαλής αναλυτή αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στον κλάδο της ναυτιλίας, Michael Webber.

Ο κ. Webber αναφέρει, σε ανάλυσή του, ότι οι ΗΠΑ μπορούν να απορροφήσουν τις ζημιές που θα προκύψουν από την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε ο μεγαλύτερος ναυτιλιακός όμιλος της Νέας Υόρκης Overseas Shipholding, χωρίς να διακοπεί η ετήσια διανομή μερίσματος των 0,93 δολαρίων ανά μετοχή -και αυτό, κατά την άποψή του, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία.

Ο αναλυτής υποστηρίζει ότι κατά ένα μεγάλο μέρος αυτής της συνεχούς διανομής προέρχεται από την υποστήριξη της ελληνικής Capital Product Partners, η οποία έχει ναυλώσει 11 πλοία, και συνεχίζει αναφέροντας ότι αναμένει μεγαλύτερη συμμετοχή με επιπρόσθετα κέρδη για το νέο έτος.

Σύμφωνα με τον Webber, θα υπάρξει ριζική βελτίωση στα δεξαμενόπλοια και σημειώνει ότι η μετοχή της ναυτιλιακής του κ. Μαρινάκη αποτελεί κορυφαία επιλογή για το 2013.

Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με τον αναλυτή, οι εταιρείες Golar LNG Partners, Teekay Offshore Partners, Teekay LNG Partners και Navios Maritime Partners δεν είναι μεταξύ των φαβορί.

Παράλληλα, ο Webber υποστήριξε ότι το 2013 αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμο, λόγω της θετικής τάσης στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου καυσίμου και της ζήτησης στα δεξαμενόπλοια, καθώς και λόγω των εξελίξεων και αλλαγών στον τομέα της φορολογίας.

dealnews.gr