Το «Carnival Paradise» διέσωσε 24 κουβανούς πρόσφυγες

carnival_paradise_dieswse_24_kouvanous_prosguges_

Κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Carnival διέσωσε μια ομάδα 24 προσφύγων (23 άνδρες και μία γυναίκα) από την Κούβα.

Την Τρίτη 4/3 το κρουαζιερόπλοιο Carnival Paradise κατευθυνόταν από την Tampa προς το Grand Cayman, όταν το πλήρωμα εντόπισε μια μικρή βάρκα μεταξύ της Κούβας και των κοραλλιογενών ακτών της Φλόριντα. Το κρουαζιερόπλοιο άλλαξε την πορεία του για να βοηθήσει το σκάφος. Το πλήρωμα κατέβασε μια πλατφόρμα και πέταξε σχοινιά και σωσίβια στους πρόσφυγες ώστε να ανέβουν σ’ αυτήν.

Οι 24 άνθρωποι ήταν εγκαταλειμμένοι στη θάλασσα για πέντε ημέρες. Τους δόθηκαν νερό, τρόφιμα, νέα ρούχα και χώροι φιλοξενίας. Η ιατρική ομάδα της Carnival Paradise τους εξέτασε και η κατάσταση της υγείας τους κρίθηκε ικανοποιητική.

Σύμφωνα μ’ έναν επιβάτη του Carnival Paradise, οι πρόσφυγες αρχικά φώναζαν στα ισπανικά και κουνούσαν τις μπλούζες τους προς το κρουαζιερόπλοιο κι έπειτα ήταν “χαρούμενοι” που επιβιβάστηκαν σ’ αυτό. Ο ίδιος είπε ότι το πλοίο προσέγγισε αργά τη μηχανοκίνητη βάρκα, της οποίας ο κινητήρας δεν λειτουργούσε λόγω εισροής νερού στο εσωτερικό.

Οι πρόσφυγες παραδόθηκαν στην υπηρεσία μετανάστευσης στο George Town. Θα μείνουν σε κέντρο κράτησης μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις τους από τους αρμόδιους Υπαλλήλους. Το Carnival Paradise συνέχισε κανονικά τη διαδρομή προς την Tampa της Φλόριντα, όπου αναμένεται να φτάσει στις 8 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμα