Δε φαίνεται να διπλασιάζει τα capesizes η Diana

diana_shipping_

Οι φήμες που συνδέουν την Diana Shipping με μια δεύτερη μεταπώληση capesize από την κοινοπραξία Oldendorff φαίνεται να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Αν πιστέψουμε τα κουτσομπολιά στους κύκλους των ναυλομεσιτών η Diana είχε πάρει ένα δεύτερο κύτος στο Qingdo Beihai για να συντροφέψει ένα αδελφό πλοίο αξίας 58 εκατομμυρίων που απέκτησε την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικές πηγές όμως η Diana δεν έχει αγοράσει το πλοίο και δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

“Η Diana μπορεί να ενδιαφέρεται για αυτό το σκάφος, αλλά όχι περισσότερο από όσο για 1000 άλλα Capesizes και 2.000 άλλα Panamaxes”, ανέφερε χαριτολογώντας μια πηγή.

Όπως αναφέραμε την περασμένη εβδομάδα, η Diana αγόρασε ένα χωρητικότητας 180.000-dwt μεταπωλημένο πλοίο από την κοινοπραξία Oldendorff και ESHIPS, το οποίο έχει οριστεί για παράδοση τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Το δεύτερο capesize σχεδιάζεται να παραδοθεί το 2015.

Η Diana λειτουργεί 38 πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου με ναυλώσεις ορισμένου χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των 10 capesizes, και έχει τρία επιπλέον νεότευκτα πλοία υπό παραγγελία.

Διαβάστε ακόμα