Δείτε την στιγμή της προσάραξης σκάφους με ταχύτητα 19 κόμβων! [video]

prosaraksh-skafous-me-19-komvousΈνα καταπληκτικό βίντεο μας δείχνει την στιγμή της πρόσκρουσης αγωνιστικού ιστιοπλοϊκού σκάφους που κυβερνάτε από την ομάδα Vestas Wind.

Το σκάφος είχε ταχύτητα περίπου 19 κόμβων όταν προσέκρουσε σε ύφαλο το Σαββάτο που μας πέρασε. Η πρόσκρουση συνέβη στην μέση του ινδικού ωκεανού στην διάρκεια του αγώνα Volvo Ocean Race.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο 5 αστέρων Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort, στη Λευκάδα με έκπτωση 50%!

Τα εννέα μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο ιστιοπλοϊκό έμειναν στο σκάφος μέχρι το πρωί, όταν και αποφάσισαν να το εγκαταλείψουν. Τελικά διασώθηκαν από την τοπική ακτοφυλακή και οδηγήθηκαν σε ένα απομακρυσμένο νησάκι, το Íle du Sud.

«Είμαι πραγματικά απογοητευμένος» δήλωσε ο κυβερνήτης του σκάφους Chris Nicholson, λίγο μετά την άφιξη του στον Μαυρίκιο.

Συνέχισε λέοντας ότι «Από την άλλη πλευρά, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πόσο τυχεροί είμαστε που βρισκόμαστε όλοι εδώ και είμαστε και υγιείς. Οι τελευταίες τέσσερεις ημέρες ήταν πολύ δύσκολες για όλους μας και είμαι υπερήφανος για τον επαγγελματισμό, την ψυχραιμία και την αντοχή του πληρώματος. Είναι σαφές ότι το ανθρώπινο λάθος είναι υπεύθυνο για ότι έγινε και γι’ αυτό ως κυβερνήτης παίρνω όλη την ευθύνη εγώ».

Δείτε την συγκλονιστική στιγμή της σύγκρουσης

Διαβάστε ακόμα