Δεκάδες αγνοούμενοι από σύγκρουση στο Κονγκό

aaa

Δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται το Σάββατο μετά από μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο βάρκες στις όχθες του ποταμού Κονγκό στη δυτική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανέφεραν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και ένας τοπικός αξιωματούχος.

Ο ΠΟΥ ανέφερε σε έκθεσή του ότι το ατύχημα συνέβη την Πέμπτη σε μια λωρίδα του ποταμού περίπου 200 χιλιόμετρα (125 μίλια) βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κινσάσα στην επαρχία Bandundu και προκλήθηκε από έναν ισχυρό ανεμοστρόβιλο από ορμητικά σημεία του ποταμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τοπικών αξιωματούχων μεταφοράς που αναφέρονται από τον ΠΟΥ, τρία πτώματα ανασύρθηκαν από τους περίπου 100 που εκτιμούνται ότι βρίσκονταν επί του ενός σκάφους. Περίπου 42 επιζώντες τα κατάφεραν να βγουν στην ακτή.

Ωστόσο, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι δεν υπήρχε κατάσταση επιβατών και ότι οι μαρτυρίες δείχνουν ότι το πλοίο μετέφερε κοντά στους 150 επιβάτες. Το δεύτερο πλοίο δεν έχει υποστεί κάποια ζημιά.

Ένας εκπρόσωπος της επαρχίας του Bandundu δήλωσε το Σάββατο ότι δεκάδες επιβάτες αγνοούνται.

Ένας εκπρόσωπος του ΠΟΥ, δήλωσε το Σάββατο ότι ο επαρχιακός κυβερνήτης ήταν στο δρόμο του από την Κινσάσα στο σημείο του ατυχήματος, μια απομακρυσμένη περιοχή στο εσωτερικό του Κονγκό, συνοδευόμενος από μια ομάδα του ΠΟΥ με ιατρικές προμήθειες έκτακτης ανάγκης.

Ο ποταμός Κονγκό διατρέχει πάνω από 4.000 χιλιόμετρα (2.500 μίλια) και είναι κεντρικής σημασίας για το εμπόριο και τις μεταφορές σε μια χώρα με λίγους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Τα ατυχήματα είναι συχνά λόγω των χαλαρών κανόνων ασφαλείας.

Μια πυρκαγιά σε βάρκα στο βόρειο Κονγκό, τη Δευτέρα σκότωσε τουλάχιστον επτά άτομα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Διαβάστε ακόμα