Δεξαμενόπλοιο του Μαρινάκη έσωσε μετανάστες

capital_marinakis_tanker_esose_metanastes_

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου 07/06/14, ο Αρίωνας, δεξαμενόπλοιο το οποίο διαχειρίζεται η Capital Ship Management Corp. συμφερόντων του Ευάγγελου Μαρινάκη, συμμετείχε στη διάσωση 163 μεταναστών οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάσταση κινδύνου πάνω σε δύο φουσκωτά πλοιάρια στη Μεσόγειο, νοτίου της Μάλτας.

Μετά από μία επιτυχημένη επιχείρηση-διάσωσης, 163 μετανάστες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στον Αρίωνα, στο κατάστρωμα του οποίου παρέμειναν ενώ έλαβαν όλες τις αναγκαίες προμήθειες (νερό, φαγητό, κουβέρτες κ.τ.λ.). Κανένας από τους μετανάστες δεν χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη.

Το απόγευμα της Κυριακής 08/06/14, και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πλοίου προς την Ιταλία, ο Αρίωνας ακολουθώντας οδηγίες από το κέντρο διάσωσης-έρευνας της Ρώμης, έφθασε στο λιμάνι Augusta στη Σικελία της Ιταλίας και μετά την ολοκλήρωση των σχετικών τυπικών διαδικασιών από τις τοπικές αρχές, όλοι οι 163 μετανάστες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης, ο Αρίωνας συνέχισε το ταξίδι του για τον αρχικό του προορισμό.
Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών της επιχείρησης διάσωσης, ο καπετάνιος και το πλήρωμα του Αρίωνα προσέφεραν όλη τη δυνατή υποστήριξη και βοήθεια στους 163 μετανάστες.

Ο Νικόλαος Συντυχάκης, διευθύνων σύμβουλος της Capital Ship Management Corp., σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ένα από τα πλοία μας μπόρεσε να συμμετάσχει σε αυτή τη σημαντική επιχείρηση διάσωσης. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του Αρίωνα για τον επαγγελματισμό τους και για τη συνεισφορά τους στην ασφαλή και επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της επιχείρησης διάσωσης.»

zougla.gr

Διαβάστε ακόμα