Διακόπτεται ξανά η παρουσία Ιατρού στον «Οίκο Ναύτη Χίου»

Mε ανακοίνωση της η ΠΕΣ ΝΑΤ αναφέρει ότι λόγω έλλειψης Ιατρικού Προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, αναστέλλεται η παρουσία Γιατρού στον Οίκο Ναύτη Χίου για την συνταγογράφηση φαρμάκων, και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα επανέλθει αρχές του Σεπτέμβρη 2022.

Έχει καταντήσει «αηδία» και προσβολή της Ναυτικής Οικογένειας της Χίου το θέμα της παρουσίας του Γιατρού στον Οίκο Ναύτη Χίου, συμπληρώνει.

Αναλυτικά η ΠΕΣ ΝΑΤ σημειώνει:

Όπως πληροφορηθήκαμε από αύριο Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, λόγω ελλείψει Ιατρικού Προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, αναστέλλεται η παρουσία Γιατρού στον Οίκο Ναύτη Χίου για την συνταγογράφηση φαρμάκων, και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα επανέλθει αρχές του Σεπτέμβρη 2022.

Έβαλε ο «διαβολάκος» την ουρά του πάλι και σταματάει η λειτουργία του Οίκου Ναύτη, τι άλλο να πούμε, το έχουμε πλέον εμπεδώσει γιατί δύο φορές και πλέον «σύμπτωση» παύει να είναι σύμπτωση, είναι φαρσοκωμωδία και εμπαιγμός της Ναυτικής Οικογένειας της Χίου αυτό που συντελείται τα τελευταία τρία(3) χρόνια από τους Κυβερνώντες και τον Πρόεδρο του Δ.Σ Οίκου Ναύτη. Έχει καταντήσει «αηδία» και προσβολή της Ναυτικής Οικογένειας της Χίου το θέμα της παρουσίας του Γιατρού στον Οίκο Ναύτη Χίου.

Αυτό που ζητάμε είναι να πραγματοποιηθεί επιτέλους η υπόσχεση που μας έδωσαν τον Οκτώβριο του 2019 για την μόνιμη τοποθέτηση Ιατρού από τον ΕΟΠΠΥ στον Οίκο Ναύτη Χίου σε καθημερινή βάση για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του, με την παραχώρηση ορόφων του Οίκου Ναύτη στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου.

Εμείς, περιμένουμε να έρθει ο Σεπτέμβρης και αν δεν υπάρξει μόνιμη τοποθέτηση Ιατρού στον Οίκο Ναύτη Χίου θα ενεργήσουμε κατάλληλα. Γνωρίζεται πολύ καλά ότι έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση του λαού της Χίου, σωματείων, συλλόγων καθώς και των Δημοτικών παρατάξεων του Νησιού μας.

Και εφόσον μιλάμε για Γιατρό/Οίκο Ναύτη, σε μια κοινωνία-περιφέρεια -κράτος πρωτεύων και αδιαπραγμάτευτο μέλημα των Κυβερνώντων, έπρεπε να είναι η ΥΓΕΙΑ και το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΣΥ), κάτι που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βλέπουμε στην χώρα μας μέρα με την μέρα να καταρρέει, και να προσπαθούν να εισχωρήσουν τον Ιδιωτικό τομέα, ο οποίος θα είναι μόνο για γερά πορτοφόλια.

Καθημερινά «βομβαρδιζόμαστε» από εκατομμύρια ευρώ που «πέφτουν» για έργα που πρόκειται να γίνουν στο νησί μας, όλα καλά και «άγια», αλλά τι να τα κάνουμε όλα αυτά όταν δεν έχουμε ΕΚΑΒ και ΕΣΥ, όταν δεν νοιώθουμε ασφάλεια για την ΥΓΕΙΑ μας για την ίδια μας τη ΖΩΗ.

Τα εκατομμύρια ευρώ που θέλετε να «πετάξετε» για την κατασκευή υπερδομών – φυλακών στο Θόλος, σκεπτόμαστε, ότι θα σας ήταν πολύ δυσάρεστο και δύσκολο να δοθούν για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ!.

Η βασική αιτία στις ελλείψεις προσωπικού είναι η δραστική μείωση των κρατικών δαπανών Υγείας και Πρόνοιας, για να απαλλαγεί το κράτος από κάθε υποχρέωση για παροχή δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών στις λαϊκές οικογένειες. Για να εξοικονομηθούν κονδύλια στον κρατικό προϋπολογισμό για νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας.

Όσοι δεν θα έχουμε να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη θα είμαστε χωρίς φάρμακα, με κίνδυνο επιδείνωσης της υγείας μας ή και στην έγκαιρη διάγνωση ενός προβλήματος υγείας.

Πρέπει να τελειώνουμε με τους παραμυθάδες που λένε ότι μπορεί να υπάρξει «χρυσή τομή» ανάμεσα στα κέρδη και την προστασία της υγείας του λαού.

Στην πολύχρονη θητεία μας στα πλοία, πάμπολλες ήταν φορές που αντιμετωπίσαμε φουρτούνες και πολλά άλλα προβλήματα εντός και εκτός πλοίου.

Τόσα χρόνια στην αρμύρα μάθαμε να υπομένουμε και να επιμένουμε, Τώρα ως απόμαχοι πλέον της θάλασσας συνεχίζουμε με σθένος τον αγώνα μας στο δίκαιο αίτημα μας.

Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά, Δεν ζητιανεύουμε… Απαιτούμε!!!

Υ.Γ: Κύριε πρόεδρε του Δ.Σ Οίκου Ναύτη, πότε σκοπεύετε να προωθήσετε το αίτημά μας για την μόνιμη τοποθέτηση Ιατρού από τον ΕΟΠΠΥ στον Οίκο Ναύτη Χίου σε καθημερινή βάση, όπως μάθαμε ανανεώσατε άμεσα την σύμβαση παραχώρησης των δύο ορόφων του Οίκου Ναύτη Χίου για τα επόμενα τρία (3) χρόνια στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, για το δικό μας ζήτημα μήπως απευθυνόμαστε σε πέτρινα και ανεύθυνα ώτα??, σας θέτουμε λοιπόν και εσάς προ των ευθυνών σας!

Διαβάστε ακόμα