Διαρροή πετρελαίου και παραλίγο πυρκαγιά σε ποταμόπλοιο

diarroh_petrelaiou_purkagia_potamoploio_nautilia_

Μια πυρκαγιά ξέσπασε στο μοτέρ του πλοίου Angelus Dei καθώς έπλεε στον ποταμό Hunte, στη βορειοδυτική Γερμανία, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου 2014.

Το πλοίο κατευθυνόταν προς το Nordenham, όταν ο Πολωνός πλοίαρχος παρατήρησε προβλήματα με το πηδάλιο στροφών κοντά στη γέφυρα του Oldenburg. Κατά την είσοδο του στο μηχανοστάσιο παρατήρησε ότι ο κινητήρας του πηδαλίου έκτακτης ανάγκης είχε αρχίσει να καίγεται.

Κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά το πλοίο διατάχθηκε να επιστρέψει πίσω στο Oldenburg από την αστυνομία του ποταμού. Αναγκάστηκε μάλιστα να ταξιδέψει με την πρύμνη μπροστά, μιας και ο ποταμός Hunte ήταν πολύ μικρός σε πλάτος και δεν επέτρεπε στροφή 180 μοιρών.

Οι αστυνομικές αρχές ανακάλυψαν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από πετρέλαιο που διέρρευσε από τον κινητήρα. Δεδομένου ότι οι αξιωματικοί ανακάλυψαν επίσης βαριά ρύπανση στη κύρια μηχανή και στη σεντίνα, αποτελούμενη από ένα εύφλεκτο μίγμα πετρελαίου και νερού, το πλοίο έπρεπε να μείνει στο Oldenburg έως ότου αφαιρεθούν οι ρύποι.

Διαβάστε ακόμα