Διάσωση πληρώματος βυθιζόμενου φορτηγού πλοίου [video]

breeze_sea_diaswsi_plirwmatos_

Το Λιμενικό του Falmouth παρείχε βοήθεια σ’ ένα φορτηγό πλοίο με εξαμελές πλήρωμα που είχε αρχίσει να βυθίζεται 12 χιλιόμετρα ανατολικά του Lizard, στη νοτιοδυτική Αγγλία στις 10 Μαρτίου.

Οι διασωστικές λέμβοι Lizard και Falmouth RNLI και ένα ελικόπτερο διάσωσης επιχείρησαν να αντλήσουν νερό από το πλοίο Sea Breeze. Άλλα εμπορικά πλοία, που άκούσαν το μήνυμα κινδύνου που μετέδωσε το Λιμενικό, βρίσκονταν επίσης σε επιφυλακή, σε περίπτωση που χρειάζονταν.

“Λάβαμε το σήμα κινδύνου από το Breeze Sea, στις 7.00 π.μ. Και καταφέραμε να στείλουμε τις σωσίβιες λέμβους και το ελικόπτερο άμεσα στο σημείο, πέρα από τ’ άλλα πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή. Οι σωσίβιες λέμβοι και το ελικόπτερο άντλησαν νερό από το φορτηγό πλοίο”, δήλωσε ο Alex Greig, αρχηγός του Λιμενικού του Falmouth, προσθέτοντας ότι: “Δυστυχώς, οι πολύ μικρές αντλίες δεν μπορούσε να αντεπεξέλθουν στην είσοδο του νερού και το πλήρωμα έπρεπε να εγκαταλείψει το πλοίο στις 08:40 π.μ. περίπου”.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό πέντε του πληρώματος βρίσκονται πλέον με ασφάλεια στην στεριά, ενώ ένα ζευγάρι από αυτούς φέρει κάποιους μικροτραυματισμούς. Ο καπετάνιος παρέμεινε στο σημείο επί του σκάφους HMS Tyne, που κατέφθασε λίγο αργότερα, για να βοηθήσει με την επιχείρηση διάσωσης.

Διαβάστε ακόμα