Διασώθηκε αγνοούμενος μετά από δυο μήνες στη θάλασσα![vid]

nauagos

Το πλήρωμα ενός κοντέινερσιπ βοήθησε στη διάσωση ενός ανθρώπου από την παραπαίουσα βάρκα του στ’ ανοιχτά του Cape Hatteras στη Βόρεια Καρολίνα περισσότερες από 60 ημέρες αφότου αναφέρθηκε ως αγνοούμενος.

Την Πέμπτη, στις 13:30 περίπου, το Λιμενικό του Πόρτσμουθ στη Βιρτζίνια έλαβε ειδοποίηση από το χωρητικότητας 330 μέτρων και υπό γερμανική σημαία MV Houston Express ότι εντόπισαν έναν άνδρα πάνω σε μια ανατραπείσα βάρκα γύρω στα 200 μίλια ανατολικά του ακρωτηρίου Hatteras στη Βόρεια Καρολίνα, και τον πήρε στο πλοίο.

Ένα πλήρωμα ελικοπτέρου ξεκίνησε από το Air Station Elizabeth City της Βόρειας Καρολίνα περίπου στις 15:40 για να βρει το Houston Express. Μόλις έφτασε στο σημείο προχώρησε στην ανύψωση του ανθρώπου και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Sentara Norfolk General στο Norfolk.

Ο 37χρονος Louis Jordan και το ιστιοπλοϊκό σκάφος Angel είχαν αρχικά αναφερθεί ότι αγνοούνται από την οικογένειά του στις 29 Ιανουαρίου, ακριβώς 63 ημέρες πριν.

Είχε πει στην οικογένειά του, τον Ιανουάριο ότι πηγαίνει στα ανοικτά για ψάρεμα, αλλά η βάρκα του ανατράπηκε και το κατάρτι της έσπασε.
Ο Jordan βρέθηκε σε καλή κατάσταση πέρα από μια σπασμένη κλείδα και συμπτώματα αφυδάτωσης.

Επέζησε τη δοκιμασία πίνοντας νερό της βροχής και τρώγοντας ωμά ψάρια και αλεύρι τηγανισμένο σε λάδι. Καθώς περπατούσε προς το νοσοκομείο χωρίς βοήθεια, δεν φαίνεται να είχε χάσει μια δραστική ποσότητα βάρους.

Σήμερα Παρασκευή, βγαίνοντας από το νοσοκομείο, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι διάβασε επανειλημμένα τη Βίβλο από την αρχή ως το τέλος για να περάσει η ώρα, ενώ νόμιζε ότι η δοκιμασία του κράτησε “πολύ περισσότερο από 66 ημέρες”.

Σε μια τηλεφωνική κλήση με τον καπετάνιο του πλοίου, ο Frank Jordan, πατέρας του Louis, ευχαρίστησε τον ίδιο και το πλήρωμα του για τη διάσωση του γιου του και για “το σύστημα που λειτούργησε όπως έπρεπε”.

Διαβάστε ακόμα