Διασώθηκαν Ινδοί ναυτικοί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

ever_summit_evergreen_diaswsi_nautikwn_nautilia__

Οι αξιωματικοί και το πλήρωμα του containership EVER SUMMIT της εταιρείας Evergreen Line’s διέσωσαν επιτυχώς δεκαέξι Ινδούς ναυτικούς στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας στις 20 Ιανουαρίου.

Στις 14:00 την ίδια ημέρα το EVER SUMMIT έλαβε μια κλήση κινδύνου από το BITU GULF, ένα δεξαμενόπλοιο από τον Παναμά, το οποίο βυθιζόταν. Το containership πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Shekou της Κίνας στο Tanjung Pelepas της Μαλαισίας.

Ο καπετάνιος του EVER SUMMIT διέταξε αμέσως το πλήρωμά του να είναι έτοιμο για μια επιχείρηση διάσωσης και αύξησε την ταχύτητα κατευθυνόμενος προς την θέση του ευρισκόμενου σε κίνδυνο σκάφους.

ever_summit_evergreen_diaswsi_nautikwn_nautilia_

Μετά την εύρεση της σωσίβιας λέμβου του BITU GULF περίπου σαράντα ναυτικά μίλια στα ανοικτά των ακτών του Βιετνάμ, το πλήρωμα του EVER SUMMIT ενήργησε αμέσως και διέσωσε επιτυχώς τους δεκαέξι ναυτικούς του δεξαμενόπλοιου στις 16:35 μ.μ..

Οι διασωθέντες ναυτικοί φιλοξενήθηκαν επί του σκάφους EVER SUMMIT καθώς το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του στην Tanjung Pelepas. Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης, η Evergreen ειδοποίησε τη Lilly Maritime Pvt. Ltd, ιδιοκτήτρια εταιρεία του BITU GULF, να αναλάβει την ευθύνη για το πλήρωμα της στο Tanjung Pelepas και να οργανώσει τον επαναπατρισμό τους.

Το EVER SUMMIT είναι ένα από τα σκάφη της Evergreen Line’s με χωρητικότητα 7.024 TEU. Το πλοίο πραγματοποιεί δρομολόγια στη γραμμή Άπω Ανατολή προς Μέση Ανατολή και Κόλπο.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πλήρωμα της Evergreen Line’s πραγματοποιεί αποστολή διάσωσης στην ίδια περιοχή. Στις 28 Νοεμβρίου 2011, το πλήρωμα του -χωρητικότητας 1.164 TEU- UNI-ASPIRE της ίδιας εταιρείας διέσωσε έναν Κορεάτη ναυτικό καθώς έπλεε νότια του Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε ακόμα