Διενέργεια ελέγχου σε δεξαμενόπλοιο στην Ελευσίνα

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βραδινές ώρες της 08-10-2017, από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο Δ/Ξ “ΜΑΙΝΑΛΟΝ” Ν.Π. 10768, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στo αγκυροβόλιο της Ελευσίνας, διαπιστώθηκε ελλιπής σύνθεση του πληρώματός του και ότι σε αυτό επέβαιναν μόνο δύο (02) μέλη του, μολονότι το εν λόγω πλοίο ήταν έμφορτο με 3298 τόνους fuel.

Επιπροσθέτως, μεσημβρινές ώρες χθες, κατόπιν ελέγχου στο εν λόγω πλοίο από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ελευσίνας, διαπιστώθηκε στρέβλωση ανοίγματος δεξαμενής φορτίου με αποτέλεσμα τη μη ικανοποιητική σφράγιση του πώματος της ανθρωποθυρίδας.

Από τη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, μετά την αποκατάσταση των διαπιστωθεισών αντικανονικοτήτων και λήψης βεβαιωτικού συνέχισης πλόων από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, επετράπη σήμερα η συνέχιση πλόων του πλοίου, υπό προϋποθέσεις, έως την 11/10/2017. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής διοικητικών και πειθαρχικών κυρώσεων, ενώ κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής διενεργείται προανάκριση.

Διαβάστε ακόμα