Διέσωσαν 24 ναυτικούς από πλοίο που βυθιζόταν!

Crew of sinking 500-foot ship rescued in Pacific

Η αμερικανική ακτοφυλακή αναφέρει σήμερα ότι είκοσι τέσσερις ναυτικοί του M/V Rich Forest είναι πλέον ασφαλείς, αφού διασώθηκαν από τον μεταφορικό CS Sunshine, 440 ναυτικά μίλια δυτικά του Γκουάμ.

Οι ναυτικοί ήταν καθ ‘οδόν προς την Κίνα με ένα φορτίο ξυλείας, όταν το μηχανοστάσιο του πλοίου άρχισε να πλημμυρίζει με 160 τόνους νερού ανά ώρα. Έτσι χάθηκε ο έλεγχος του πλοίου, και μια επείγουσα κλήση κινδύνου έγινε στις 8 το πρωί, τοπική ώρα την Κυριακή .

Στις 1:21 μ.μ., το πλήρωμα εισήλθε σε σωσίβιες λέμβους και εγκατέλειψε το σκάφος, σύμφωνα πάντα με την έκθεση του Λιμενικού Σώματος.

Το CS Sunshine, που συμμετέχει στο Σύστημα Διάσωσης Πλοίων Αυτοματοποιημένης Αμοιβαίας Συνδρομής (Automated Mutual Assistance Vessel Rescue System – AMVER ), ειδοποιήθηκε από τον υπεύθυνο του Λιμενικού Σώματος του Γκουάμ για την κλήση κινδύνου και από τις 16:40 όλα τα μέλη του πληρώματος άρχισαν να ανασύρονται από τις σωσίβιες λέμβους και να επιβιβάζονται με ασφάλεια επί του σκάφους.

Όλα τα μέλη του πληρώματος από το Rich Forest θα μεταφερθούν στο εξωτερικό και το CS Sunshine θα συνεχίσει το ταξίδι του στην Ιαπωνία .

Το Rich Fores δεν έχει βυθιστεί, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οπότε διατηρείται το σήμα κινδύνου για τη ναυσιπλοΐα.

Διαβάστε ακόμα