Δικαίωμα προτίμησης της Capital Product Partners για περισσότερα νέα MR τάνκερ

capital_

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Η Capital Product Partners (CPP) έχει λάβει το δικαίωμα προτίμησης για ένα ζευγάρι νεότευκτων MR τάνκερ μεταφοράς προϊόντων αργού από την μητρική εταιρεία της Capital Maritime & Trading Corp, ενώ μόλις έκλεισε χρονοναύλωση σ’ ένα Suezmax τάνκερ της.

Τα πλοία είναι προς το παρόν υπό κατασκευή από τη Samsung Heavy Industries (Ningbo), και αναμένεται να παραδοθούν στην Capital Maritime κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η συμφωνία σημαίνει ότι η εισηγμένη στο Nasdaq ετερόρρυθμη εταιρεία έχει πλέον δικαίωμα προτίμησης για να αγοράσει ένα σύνολο οκτώ νεότευκτων MR τάνκερ μεταφοράς προϊόντων αργού, με τις παραδόσεις να αναμένονται από το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους μέχρι τον Φεβρουάριο το 2017.

Παράλληλα, η Capital Maritime συμφώνησε να τερματίσει πρόωρα τη ναύλωση του Suezmax τάνκερ της CPP Amore Mio ΙΙ (χωρητικότητας 159 982 dwt, που κατασκευάστηκε το 2001), έτσι ώστε η Shell International Trading & Shipping να μπορεί να ναυλώσει το πλοίο σε μια υψηλότερη τιμή.

Το Amore Mio ΙΙ (χωρητικότητας 159.982 dwt, που κατασκευάστηκε το 2001) έκλεισε σε timecharter εννέα μηνών (+/- 30 ημέρες) με τη Shell για τη μεικτή τιμή των 33.000 δολαρίων ανά ημέρα. Η σύμβαση θα ξεκινήσει αργότερα αυτό το μήνα.

Το πλοίο κέρδιζε 27.000 δολάρια ανά ημέρα κατά τη διάρκεια της εργασίας του με την Capital Maritime, η οποία είχε κλείσει το πλοίο για χρονοναύλωση 12 έως 14 μηνών τον περασμένο Φεβρουάριο.

Διαβάστε ακόμα