Δυο containerships συγκρούστηκαν στη Μαλαισία

sigkrousi_container_

Μια σύγκρουση μεταξύ δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Westport στο Port Klang της Μαλαισίας μπλόκαρε την κυκλοφορία των πλοίων και τις εργασίες του λιμανιού το Σάββατο 1η Αυγούστου.

Κατά τη στιγμή του συμβάντος, το κατασκευασμένο το 2010 MOL Empire ήταν αγκυροβολημένο στην αποβάθρα, όταν το κατασκευασμένο το 2009 Northern Democrat το έγδαρε, ενώ πραγματοποιούσε ελιγμούς για να εισέλθει στο λιμάνι.

Ένα από τα πόδια των γερανών αποβάθρας υπέστη ζημιά μετά τη σύγκρουση μεταξύ των δύο πλοίων, και επίσης τρία κονέινερ έπεσαν στη θάλασσα από το δεμένο πλοίο.

Οι εργασίες στο αγκυροβολημένο και με σημαία Χονγκ Κονγκ containership MV MOL Empire, έχουν έκτοτε συνεχιστεί και έχει πιστοποιηθεί η ασφάλεια του. Στο χωρητικότητας 5.041 TEUs πλοίο επετράπη να εγκαταλείψει τον λιμένα μόλις ολοκληρώθηκε η φόρτωση και η εκφόρτωση του.

Οι λιμενικές αρχές στο λιμάνι Westport δήλωσαν ότι το φορτηγό πλοίο έκτοτε μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε ένα σταθμό, ενώ επίσης η περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό αποκλείστηκε εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

“Τα τρία κοντέινερ έχουν αυτή τη στιγμή ανυψωθεί από το νερό. Εμείς εξακολουθούν να μελετούμε το εκτιμώμενο κόστος των ζημιών. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα”, ανέφεραν οι αρχές.

Το χωρητικότητας 3.534 Teu Northern Democrat παρέμεινε στο σταθμό και είχε προγραμματιστεί να αγκυροβολήσει στην αποβάθρα αργότερα μέσα στην ημέρα.

Όπως αναφέρουν οι λιμενικές αρχές, οι εργασίες έχουν αρχίσει εκ νέου χωρίς καμία καθυστέρηση και η κύρια πύλη όπου τα πλοία εισέρχονται στο Northport και το Westport παρέμεινε ανοικτή.

Διαβάστε ακόμα