Δυο νέα κινούμενα με LNG μέγα-κρουαζιερόπλοια για τη Carnival

carnival_

Η Costa Cruises, η με έδρα την Ιταλία θυγατρική της Carnival Corporation, έχει παραγγείλει την κατασκευή δύο κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς.

Τα δύο πλοία θα κατασκευαστούν από το ναυπηγείο Meyer στο Turku της Φινλανδίας, με την παράδοση να έχει προγραμματιστεί για το 2019 και το 2020.

Σύμφωνα με την Costa Cruises, κάθε ένα από τα πλοία θα υπερβαίνει τα 180.000 gt, προσφέροντας περισσότερες από 2.600 καμπίνες επιβατών για συνολικά 6.600 επιβάτες, έχοντας έτσι τη μεγαλύτερη χωρητικότητα επισκεπτών στον κόσμο.

Θα διαθέτουν ένα επαναστατικό “πράσινο σχεδιασμό”, δεδομένου ότι θα κινούνται στη θάλασσα με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG).

Το LNG θα αποθηκεύεται επί των πλοίων και θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή 100% ηλεκτρικής ενέργειας στη θάλασσα – αποτελώντας άλλη μια καινοτομία της Costa. Χρησιμοποιώντας LNG για να τροφοδοτήσει τα πλοία στο λιμάνι και στη θάλασσα θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές καυσαερίων βοηθώντας στην προστασία του περιβάλλοντος και στηρίζοντας τους επιθετικούς στόχους αειφορίας της εταιρείας.

Η παραγγελία της Costa είναι μέρος ενός πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων συμβολαίου με δύο ναυπηγεία Meyer στο Turku της Φινλανδίας και στο Papenburg της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένων και δύο νέων πλοίων για την Aida Cruises.

Η σύμβαση με Meyer είναι το αποτέλεσμα ενός προσφάτως ανακοινωμένου μεγαλύτερου μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Carnival Corporation & plc και της ναυπηγοκατασκευαστικής Meyer Werft, Meyer Turku και Fincantieri SpA για εννέα νέα πλοία μεταξύ 2019 και 2022.

Σύμφωνα με τον Michael Thamm, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Costa, η πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση με τη Meyer “αντικατοπτρίζει τη στρατηγική μας να καινοτομούμε συνεχώς στις προσφορές διακοπών μας και να παραδίδουμε απαράμιλλη εμπειρία κρουαζιέρας στους επισκέπτες μας”.

“Κατασκευάζουμε τα πλοία με μια ισχυρή ομάδα στο Turku και με την υποστήριξη κυρίως Ευρωπαίων προμηθευτών, οι οποίοι είναι οι καλύτεροι στον τομέα τους. Μεταξύ αυτών των κορυφαίων προμηθευτών, υπάρχουν επίσης μια σειρά από ιταλικές επιχειρήσεις, με τις οποίες έχουμε συνεργαστεί καλά στη Φινλανδία, καθώς και στη Γερμανία. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε αυτήν την επιτυχημένη παράδοση”, δήλωσε ο Jan Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος της Meyer Turku Oy.

Διαβάστε ακόμα