Δυο νεκροί ναυτικοί από επίθεση σε φορτηγό πλοίο

qing_may_

Δύο Κινέζοι ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους και ένας τρίτος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από επίθεση από άλλο μέλος του πληρώματος πάνω σε ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες του συμβάντος δεν είναι ξεκάθαρες, αλλά σύμφωνα με τις αναφορές των λιμενικών αρχών των Φιλιππίνων υπήρξε κλήση για παροχή ιατρικής βοήθειας για το πλήρωμα του MV Qing May, το οποίο ζήτησε να δέσει το πρωί της Κυριακής στην πόλη Ζαμποάνγκα των νότιων Φιλιππίνων.

Όταν επιβιβάστηκε το Λιμενικό Σώμα βρήκε δύο μέλη του πληρώματος νεκρά και έναν ακόμα τραυματία, με το φονικό όπλο -πιθανότατα ένα μαχαίρι ή τσεκούρι- να είναι κολλημένο στο κεφάλι του. Το τραυματισμένο μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο της Ζαμποάνγκα.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναγνώρισαν στα δύο θύματα που αποβίωσαν τον μηχανικό και τον μάγειρα του πλοίου. Ο τραυματίας ήταν ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το περιστατικό ερευνάται από αρχές των Φιλιππίνων.

Το υπό Λιβεριανή σημαία MV Qing May έπλεε από την Αυστραλία στην Κίνα, όταν συνέβη η επίθεση, σύμφωνα με τα στοιχεία της AIS.

Διαβάστε ακόμα