Δυο πειρατικές επιθέσεις τον Απρίλη στην Ασία

peiratiki_epithesi_

Το Κέντρο Πληροφόρησης για Πειρατεία του IMB ενημέρωσε ότι ήδη μέσα στον Απρίλιο έχουν πραγματοποιηθεί δυο επιθέσεις πειρατών.

Παρέχονται πληροφορίες σχετικά με δύο ένοπλους άνδρες που επιβιβάστηκαν σε ένα φορτηγό πλοίο γενικού φορτίου στο λιμάνι της Σαντακάν (Μαλαισία), την Παρασκευή. Τα μέλη του πληρώματος εξέπεμψαν ένα σήμα κινδύνου αλλά οι πειρατές κατάφεραν να διαφύγουν κλέβοντας μερικά πράγματα από το πλοίο.

Σ’ ένα άλλο δεξαμενόπλοιο, που έπλεε 62 ναυτικά μίλια βόρεια του Palau Uwi (Ινδονησία), επιβιβάστηκαν την περασμένη Τετάρτη 15-25 ένοπλοι κακοποιοί. Το πλοίο έγινε αντικείμενο πειρατείας με όλα τα μέλη του πληρώματος να κρατούνται ως όμηροι. Αναφέρθηκαν επίσης ζημιές πάνω στο πλοίο, σπασμένος εξοπλισμός και κλεμμένα αντικείμενα. Το περισσότερο από το φορτίο του πλοίου εκφορτώθηκε από τους πειρατές και μεταφέρθηκε σε άλλο σκάφος. Το δεξαμενόπλοιο είναι καθ ‘οδόν προς έναν πιο ασφαλή προορισμό και όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή.

Οι λιμενικές αρχές των Φιλιππίνων ανησυχούν για τις επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη πετρελαιοκηλίδα από ένα κατασχεθέν Ινδονησιακό δεξαμενόπλοιο σε ένα προηγούμενο περιστατικό φέτος στην Ασία. Από τον Φεβρουάριο, το πλοίο έχει αφεθεί στην ξηρά στο Barangay Cabuaya στην πόλη του Μάτι, στην επαρχία Νταβάο Οριεντάλ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 29 Ιανουαρίου κοντά στο νησί Paraitan Lambeh (North Sulawesi), όταν το πλοίο καταλήφθηκε από ενόπλους. Κάποιοι ψαράδες έσωσαν δύο μέλη του πληρώματος, που είχε πεταχτεί στη θάλασσα από τους πειρατές.

Οι ανησυχίες σχετικά με ΜΤ Rehobot έχουν σχέση με το καύσιμο που μπορεί να χυθεί στον ωκεανό. Οι αρχές του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσαν το πλοίο να ρυμουλκηθεί μακριά πριν συμβεί οποιαδήποτε περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή, με το μέλλον του σκάφους να παραμένει ακόμα άγνωστο.

Διαβάστε ακόμα