Δύο πλοία κρατηθήκαν στη Μαλαισία για παράνομη μεταφορά πετρελαίου

MT_Chelsea_MV_Lu_Rong_Yuan
Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου το βράδυ, δύο πλοία ύποπτα για παράνομη μεταφορά πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές της Μαλαισίας (Malaysian Maritime Enforcement Agency-MMEA) στο νερά του Johor,

Ένας αξιωματούχος του MMEA, ο καπετάνιος Amran Μπιν Hj Daud ανέφερε ότι δύο πλοία συνελήφθησαν από περιπολικό σκάφος του Μαλαισιανού Λιμενικού περίπου 2,2 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Tanjung Ayam, αφού διαπιστώθηκε ότι παρέλειψαν να υποβάλουν τις απαραίτητες άδειες και τα σχετικά έγγραφα για τη μεταφορά του πετρελαίου.

Τα εν λόγω πλοία είναι το με σημαία Σιγκαπούρης MT Chelsea II, με οκταμελές πλήρωμα από Ινδονησία, Μιανμάρ και Σιγκαπούρη, και το νηολογημένο στην Κίνα MV Lu Rong Yuan Yu 978 με 17μελές πλήρωμα κινέζικης καταγωγής. Το πλήρωμα του MT Chelsea II είναι ύποπτο για την απομάκρυνση περίπου 45.543 τόνων πετρελαίου εσωτερικής καύσης πλοίων (MgO) στο MV Lu Yu Yuan Rong 978.

Εκτός της παράνομης μεταφοράς πετρελαίου, τα δύο πλοία κατηγορούνται ότι παρέλειψαν να ενημερώσουν για την άφιξη των πλοίων τους στα ύδατα της Μαλαισίας και της μη καταβολής των σχετικών τελών. Αυτή είναι η τέταρτη περίπτωση μεταφοράς πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο χωρίς άδεια.

Η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμα