Δωρεά από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης

Παρουσία του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ. Ανθίμου, της Διοίκησης της ΟΛΑ Α.Ε., του Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης, τοπικών αρχών και εκπροσώπων, πραγματοποιήθηκε χθες ο αγιασμός στο νέο σκάφους του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για το αβύθιστο σκάφος τύπου Rafnar 1100, ταχύπλοο ειδικών αποστολών, το οποίο με την ειδική του σχεδίαση είναι παντός καιρού. Είναι ένα από τα 10 σκάφη που έγιναν δωρεά στο Λιμενικό και διαθέτουν, μεταξύ άλλων, θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία στην καμπίνα και στα παράθυρα ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ ανέφερε:

«Αγιασμός για το νέο ταχύπλοο ειδικών αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, μία δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών που ενισχύει την επιχειρησιακή ισχύ και ετοιμότητα του Σώματος! Πέραν όμως της υλικοτεχνικής ενίσχυσης, είναι χρέος μου να εξάρω το έργο των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη καθότι με τη δουλειά και την αποτελεσματικότητά τους έχουν καταφέρει να εκμηδενίσουν τις από θαλάσσης μεταναστευτικές ροές στον τόπο μας, ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερα σπουδαίο αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2019 η Αλεξανδρούπολη κατείχε την 3η θέση στις θαλάσσιες αφίξεις μεταναστών πάνω από την Χίο!

Πολλά συγχαρητήρια από καρδιάς, καλές θάλασσες!»

Διαβάστε ακόμα