Δυτ. Κυκλάδες: Αίτημα για άλλο ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο την εβδομάδα

Ανοιχτή επιστολή για τη δρομολόγηση ενός ακόμη πλοίου για τις Δυτικές Κυκλάδες ζητούν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Κυκλάδων, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Εμπόρων και Επισιτισμού Σίφνου και ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Επιχειρηματιών Σερίφου, με επιστολή τους προς τη ναυτιλιακή εταιρεία Zante Ferries. Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί και στον Υπουργό Ναυτιλίας.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή μας, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων τα οποία αυτήν την περίοδο – και για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα- εξυπηρετούνται μόνο από ένα συμβατικό επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο της εταιρίας σας, το «Διονύσιος Σολωμός» (το εν λόγω πλοίο εκτελεί δρομολόγια από και προς τον Πειραιά με προορισμό τα νησιά μας).

Το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει για εμάς αφορά στη μη διαθεσιμότητα εισιτηρίων οχημάτων ώστε καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολος και χρονοβόρος ο προγραμματισμός των εργασιών και κάλυψης αναγκών, τόσο των επαγγελματιών όσο και των κατοίκων των νησιών μας.

Με βάσει τα παραπάνω, αιτούμαστε να εξετάσετε την άμεση δρομολόγηση ενός επιπλέον δρομολόγιου για τα νησιά μας από και προς Πειραιά.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Για τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Μήλου
Ο πρόεδρος Μάλλης Ιωάννης
Ο Γ. Γραμματέας Νίνος Ε Αντώνιος

Για τον Σύλλογο Επαγγελματιών Εμπόρων και Επισιτισμού Σίφνου
Ο Πρόεδρος Πολενάκης Θεόδωρος

Για τον Σύλλογο Επαγγελματιών και Επιχειρηματιών Σερίφου
Ο Πρόεδρος Νικολάου Γεώργιος

Φωτογραφία: cyclades24.gr

Διαβάστε ακόμα