Εγκαινιάστηκε ο τρίτος τερματικός σταθμός κρουαζιερόπλοιων στο Κίελο

stathmos_krouazieroploion_kielo_

Το νέο περίπτερο για επιβάτες κρουαζιερόπλοιιων στην προβλήτα Ostuferhafen Berth 1 του Κιέλου εγκαινιάστηκε από το Costa Pacifica, το πρωί της Δευτέρας 2 Ιουνίου 2014, ενισχύοντας σε τρεις τους αριθμούς των τερματικών θέσεων ελλιμενισμού, για κρουαζιερόπλοια με μήκος 300 μέτρα και άνω.

Η πρώτη διαμετακόμιση επιβατών στο νέο τερματικό σταθμό διεξήχθη από το κρουαζιερόπλοιο Costa Pacifica, που έδεσε στην αποβάθρα στις 1 νωρίς το πρωί μετά την άφιξή του από τη Στοκχόλμη.

Η ζήτηση για θέσεις ελλιμενισμού, ιδιαίτερα για υπερμεγεθή κρουαζιερόπλοια, αυξάνεται καθώς η ναυτιλιακή αγορά της κρουαζιέρας συνεχίζει να αναπτύσσεται. Το λιμάνι του Κιέλου, με την υποστήριξη του ομοσπονδιακού κράτους του Schleswig-Holstein, έχει επενδύσει συνολικά περίπου 4,5 εκατ. ευρώ για την επέκταση της νέας προβλήτας και του περίπτερου επιβατών.

Με τη νέα προβλήτα του στο Ostuferhafen, το λιμάνι τουΚίελου έχει αποκτήσει πλέον τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται στα καλέσματα 150 κρουαζιερόπλοιων, κατά τη διάρκεια μιας σεζόν. Φέτος, το Κίελο θα υποδεχθεί 22 πλοία τα οποία από κοινού θα πραγματοποιήσουν 25 κλήσεις στο λιμάνι.

Διαβάστε ακόμα