Εγκαταλελειμμένο κρουαζιερόπλοιο ανατράπηκε και βυθίστηκε στην Ταϊλάνδη (video)

Το κινέζικης ιδιοκτησίας κρουαζιερόπλοιο Ocean Dream ανατράπηκε το Σάββατο, ενώ ήταν αγκυροβολημένο περίπου 2 μίλια ανοιχτά του λιμανιού Laem Chabang που βρίσκεται στη Sri Racha στην ανατολική ακτή της Ταϊλάνδης. Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το πλοίο είχε εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες για πάνω από ένα χρόνο.

Ένας ντόπιος ψαράς παρατήρησε ότι το πλοίο έπαιρνε νερό και επικοινώνησε με το Κέντρο για την Ασφάλεια των Θαλάσσιων του Λιμενικού. Αφού το πλοίο άρχισε να γέρνει προς τη μία πλευρά λίγο αργότερα βυθίστηκε, κι ενώ οι αρχές σχεδίαζαν να επαναφέρουν το πλοίο σε όρθια θέση και να το ρυμουλκήσουν πίσω στο λιμάνι, αλλά τώρα αυτά τα σχέδια δεν έχουν πλέον νόημα. Τα νερά είναι ρηχά, οπότε το Ocean Dream είναι ακόμα ορατό.

Καθώς το πλοίο εγκαταλείφθηκε δεν υπήρχε πάνω στο πλοίο πλήρωμα ή επιβάτες. Χωρίς να φαίνεται κάποια βοήθεια στον ορίζοντα από τους ιδιοκτήτες του πλοίου το τι πρέπει να γίνει πιθανότατα να χρειαστεί μια μακρά διαδικασία για να αποφασιστεί Το Ocean Dream ενδεχομένως να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή με υπαρκτούς τους φόβους διαρροής πετρελαίου και ρύπανσης των υδάτων.

Το χωρητικότητας 17.040 gt Ocean Dream τέθηκε εν υπηρεσία το 1972 και ενώ αρχικά είχε παραγγελθεί από τη νορβηγική Cruise Line κατέληξε να κάνει το ντεμπούτο του για την P & O Cruises. Το πλοίο είχε διάφορα ονόματα, συμπεριλαμβανομένων Spirit for London για την P&O Cruises, Sun Princess για την Princess Cruises, Starship Majestic για την Premier Cruises και έχει πλεύσει για αρκετές ακόμα εταιρείες κρουαζιέρας με διαφορετικά ονόματα. Το πλοίο έχει χωρητικότητα 760 επιβατών και 390 μέλων του πληρώματος.

Διαβάστε ακόμα