Εκπαιδευτική Επίσκεψη Του Τομέα Ναυτιλιακών Σπουδών του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ στο πλοίο TERA JET

sea_jet_spoudastes_aen_

Ο τομέας Ναυτιλιακών Σπουδών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας πραγματοποίησε την Πέμπτη 02/04/2015, εκπαιδευτική επίσκεψη στο ταχύπλοο πλοίο “TERA JET” της εταιρείας SEA JETS.

Την επίσκεψη πραγματοποίησαν οι σπουδαστές της ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον τομέα της Ναυτιλίας», τους οποίους κατά την άφιξη στο Λιμάνι του Πειραιά, υποδέχθηκαν, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, ο κ. Νικόλας Καβαλλιέρος, ο Πλοίαρχος κ. Γιάννης Βουτσελάκος και ο Ύπαρχος του πλοίου κ. Νικόλαος Χλωρός.

Μετά την επιβίβασή των σπουδαστών στο σαλόνι του πλοίου , τον λόγο αρχικά πήρε ο κύριος Καβαλλιέρος, ο οποίος μίλησε για την πορεία της ελληνικής ακτοπλοΐας και την συμβολή της στον Ελληνικό Τουρισμό ενώ στην συνέχεια μίλησε για την ιστορία της εταιρείας SEA JETS, ανέπτυξε εν συντομία την πολιτική της, την εξέλιξή της στο χρόνο, το στόλο που διαθέτει και φυσικά μίλησε για τη ναυαρχίδα της εταιρείας, το πλοίο “TERA JET”.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τον Πλοίαρχο και Ύπαρχος σε όλους τους χώρους του πλοίου, στα σαλόνια της οικονομικής αλλά και της διακεκριμένης θέσης και περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τις εργασίες πάνω σε ένα πλοίο, τις ευθύνες του πληρώματος, και γενικά πως είναι η καθημερινή ζωή μέσα σε ένα ταχύπλοο πλοίο.

Περνώντας από τους εσωτερικούς χώρους φιλοξενίας στα εξωτερικά μέρη του πλοίου πραγματοποιήθηκε αναφορά στα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις των μηχανών του, καθώς επίσης και στις διαδικασίες συντήρησης του εξοπλισμού του.Σημαντική στιγμή της ξενάγησης ήταν όταν πραγματοποιήθηκε η περιγραφή των σωστικών και πυροσβεστικών μέσων του πλοίου, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε επίδειξη στο σαλόνι των αεροπορικών καθισμάτων και πραγματοποιήθηκε άσκηση σχετικά με τη χρήση των ατομικών σωσιβίων και παρουσίαση των οδηγιών για την ασφάλεια πάνω στο πλοίο.

Αυτό που περίμεναν βεβαίως οι σπουδαστές του Ναυτιλιακού Τομέα ήταν η επίσκεψη στην καρδιά του πλοίου, την γέφυρα. Είναι ο χώρος απ’όπου γίνονται όλοι οι χειρισμοί του πλοίου, που είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα όργανα ναυσιπλοΐας, απαραίτητα για τον χειρισμό και την ασφαλή πλοήγηση ενός πλοίου με τέτοιο μέγεθος.

Το πλοίο προετοιμάζεται για να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του που θα είναι : ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΙΟΣ – ΝΑΞΟΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ!
Ο τομέας Ναυτιλιακών Σπουδών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας εύχεται καλά ταξίδια!!

tera_jet_spoudastes_aen_

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών του τομέα και τα τμήματα Ναυτιλιακών κλείσε ένα ραντεβού :
Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 57 και Αγησιλάου, τηλέφωνο 210 9640117
Ή επισκεφθείτε μας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: http://www.iek-xini.edu.gr/ και στο fb: www.facebook.com/iekxiniglyfada

Διαβάστε ακόμα