Έκρηξη σε ιαπωνικό τάνκερ – Aγνοείται ο καπετάνιος [pics+vid]

Smoke rises from the 998-tonne fuel tanker Shoko Maru after it exploded off the coast of Himeji

Στο ιαπωνικό πετρελαιοφόρο Shoko Maru σημειώθηκε μεγάλου μεγέθους έκρηξη καθώς προσέγγιζε το λιμάνι Himeli (ανοιχτά της νότιο-δυτικής ακτής της Ιαπωνίας).

Το περιστατικό συνέβη σήμερα Πέμπτη 29/5 στις 9:30 π.μ. τοπική ώρα και είχε ως αποτέλεσμα τέσσερα από τα οχτώ μέλη του πληρώματος -όλα Ιαπωνικής καταγωγής- να υποστούν σοβαρά εγκαύματα, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου αγνοείται.

Τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος βρίσκονται σε καλή κατάσταση από άποψη υγείας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση αναζήτησης του αγνοούμενου καπετάνιου.

Η έκρηξη σημειώθηκε όταν άγνωστης προέλευσης φωτιά εξαπλώθηκε στη μέση του πλοίου. Αφού διασώθηκαν τα μέλη του πληρώματος, η φωτιά έσβησε από σκάφη πυρόσβεσης. Κατά τη στιγμή της έκρηξης, τα μέλη του πληρώματος εργάζονταν στο κατάστρωμα του Shoko Μάρου.

Το -μήκους 80 μέτρων και χωρητικότητας 998 τόνων- πλοίο είχε πραγματοποιήσει εκφόρτωση του αργού πετρελαίου που κουβαλούσε και βρισκόταν κοντά στις ακτές του νομού Hyogo (450 χλμ δυτικά του Τόκιο).

Ένας υπάλληλος του ιδιοκτήτη του πετρελαιοφόρου, της ιαπωνικής Syoho Shipping, είπε: “Το πλοίο είχε εκφορτώσει το αργό πετρέλαιο σε λιμάνι στο νομό Hyogo και το πετρελαιοφόρο ήταν σχεδόν άδειο όταν συνέβη το ατύχημα”.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι η τύχη του καπετάνιου του κατασκευασμένου το 1995 Shoko Maru ήταν άγνωστη, ενώ πιθανολογεί ότι η φωτιά ξεκίνησε από σπινθήρες που προκλήθηκαν από εργασίες τριψίματος σε αλληλεπίδραση με τα υπολείμματα πετρελαίου που έφερε το πλοίο.

Smoke raises from the fuel tanker Shoko Maru after it exploded off the coast of Himeji, western Japan, in this photo taken by Kyodo

ekrixi_se_iaponiko_tanker_ (2)

Διαβάστε ακόμα