Εκτόξευση ξύλων κατά την καθέλκυση πλοίου! [video]

asteia_kauelkusi_ploiou_nautilia_

Η Εθνική Διεύθυνση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA) των Ηνωμένων Πολιτειών είχε καθελκύσει ένα σκάφος αλιευτικών ερευνών, Reuben Lasker, τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Το μήκους 208 ποδιών σκάφος καθελκύστηκε πλευρικά στον ποταμό Menominee και η όλη τελετή αποθανατίστηκε σε ένα δραματικό βίντεο που ελήφθησε από την εμπρός πλευρά του πλοίου.

Ωστόσο, υπάρχει μια διαφορετική πλευρά σε αυτή την ιστορία. Του ίδιου πλοίου η καθέλκυση τραβήχτηκε σε βίντεο από έναν άλλο εικονολήπτη από μια διαφορετική οπτική γωνία (όπισθεν του πλοίου), που σίγουρα δείχνει ότι δεν ήταν η καλύτερη γωνία για να τραβήξει την τελετή.

Αυτό το βίντεο με το που ανέβηκε στο διαδίκτυο αμέσως άρχισε να κυκλοφορεί παντού. Οι εικόνες που τρομάζουν δείχνουν πώς ένα κύμα που δημιουργήθηκε από την καθέλκυση του πλοίου και παρέσυρε κομμάτια ξύλου και συντριμμιών χτυπησε τον κάμεραμαν και όσους στέκονταν δίπλα του.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που παρουσιάζονται από διάφορους δικτυακούς τόπους, ένας από τους παρευρισκομένους έπεσε στην πραγματικότητα αναίσθητος, ενώ ένας άλλος κατέληξε με σπασμένο πόδι εξαιτίας των “ιπτάμενων” συντριμμιών. Πολλοί άλλοι υπέστησαν μώλωπες από τα εκτοξευθέντα ξύλινα κομμάτια .

Σύμφωνα με τον χρήστη djt832 που ισχυρίζεται ότι ήταν παρόν στο σκηνικό δίνεται η εξής εξήγηση:

“Τα σκάφη έχουν συνήθως ράγες χάλυβα συγκολλημένες στον σκελετό τους, που επιτρέπουν να κυλήσει το σκάφος κατά τη διάρκεια της καθέλκυσις και μετά αφαιρούνται. Ωστόσο ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου σκάφους, δεν επέτρεπε να συγκολληθούν ράγες χάλυβα και έπρεπε να χρησιμοποιηθούν ξύλινες αντ ’αυτών. Έχω ένα φίλο που δουλεύει για το ναυπηγείο και βασικά κάποιος έκανε μια τεράστια λάθος εκτίμηση και το ξύλο διάσπάστηκε και πετάχτηκε παντού, όπως μπορείτε να δείτε, προφανώς, από το βίντεο. Μετά από αυτό το περιστατικό οι θεατές δεν επιτρέπεται πλέον να είναι τόσο κοντά στις καθιζήσεις.”

Αν και οι θεατές θα έπρεπε ούτως ή άλλως να διατηρήσουν ασφαλή απόσταση από την καθέλκυση ενός πλοίου, φαίνεται ότι το ατύχημα ήταν εντελώς απροσδόκητο για εκείνους που στέκονταν στο πρυμναίο μέρος του πλοίου.

Διαβάστε ακόμα