Ένα μήνα μετά την μηχανική βλάβη στον Ειρηνικό το Maersk Eureka κατέπλευσε στο Long Beach

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk κατέπλευσε στο Long Beach της Καλιφόρνια ένα περίπου μήνα μετά την μηχανική βλάβη και ενώ βρισκόταν στην μέση του Ειρηνικού ωκεανού.

Το MV Maersk Eureka ήταν εν πλω όταν σταμάτησε στις 12 Μαρτίου με σκοπό να αλλάξει μια αντλία πετρελαίου. Αρχικά το πλοίο ξεκίνησε αλλά στη συνέχεια σταμάτησε και πάλι αφήνοντας το 366 μέτρων πλοίων ακυβέρνητο για περίπου μια εβδομάδα, πριν το ρυμουλκό ανοικτής θαλασσής καταφθάσει στο σημείο μεταφέροντας ανταλλακτικά για την επισκευή της ζημιάς.

Σύμφωνα με την Maersk η ζημιά επιδιορθώθηκε στις 31 Μαρτίου και το πλοίο μετά από κάποια δοκιμάστηκα συνέχισε το ταξίδι του για την Ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Σε τελευταία ενημέρωση της εταιρείας το πλοίο προσέδεσε ασφαλή στο λιμάνι του Long Beach χωρίς να έχει κάποια ζημιά στο φορτίο.

Το 13,100 teu μεταφορικής ικανότητας πλοίο είναι το τρίτο περιστατικό της Maersk κατά την διάρκεια του περάσματος από τον Ειρηνικό ωκεανό αυτό τον χρόνος. Τα δυο προηγούμενα αφορούν τα πλοία Maersk Essen και Maersk Eindhoven τα οποία έχασαν εκατοντάδες κοντέινερ στη θάλασσα λόγω της κακοκαιρίας στην οποία έπεσαν.

Σε αντίθεση με τα δυο αυτά πλοία Το MV Maersk Eureka στάθηκε αρκετά τυχερό αφού ο καιρός που επικρατούσε στην περιοχή όταν αυτό ήταν ακυβέρνητο ήταν σε γενικές γραμμές καλός, και έτσι δεν υπήρξε κάποια νέα απώλεια εμπορευματοκιβωτίων.

Διαβάστε ακόμα