Ένα μέλος του πληρώματος πλοίου μεταφοράς κοντέινερ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

Ένας ναυτικός, μέλος του πληρώματος του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “ANTWERPEN EXPRESS” υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ κοντά στο Γκουάμ. Η κατάσταση του φέρεται πλέον να είναι σταθερή.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη όταν η μονάδα συντονισμού της ακτοφυλακής στο Γκουάμ ειδοποιήθηκε ότι ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου ANTWERPEN EXPRESS Hapag Lloyd χρήζει άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Η ακτοφυλακή ενημερώθηκε ότι ένας 37χρονος άντρας εμφάνισε συμπτώματα εγκεφαλικού και έπρεπε να αποβιβαστεί από το πλοίο το συντομότερο δυνατό.

Συνήθως, η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ εκτελεί τέτοιες αποστολές σε περιοχές υπό τη δικαιοδοσία των ΗΠΑ. Ωστόσο, όταν πρόκειται για αποστολές μεγάλων αποστάσεων, όπως συνέβη αυτή τη φορά, τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αναλαμβάνουν την επιχείρηση. Αυτή η εκκένωση απαιτούσε συνεργασία μεταξύ της ακτοφυλακής των ΗΠΑ και της μοίρας 25 θαλάσσιας μάχης ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (HSC-25).

Μετά από σύσταση του υπηρεσιακού χειρουργού, το HSC-25 κινητοποιήθηκε για την εκκένωση του ταλαιπωρημένου ναυτικού. Το ANTWERPEN EXPRESS ωστόσο βρισκόταν σε απόσταση 550 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Ισπανίας όταν συνέβη το περιστατικό, θέτοντας δυστυχώς το πλοίο εκτός εμβέλειας. Το πρωί της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου, όταν το πλοίο βρισκόταν στα ανοιχτά της Σαϊπάν, ένα ελικόπτερο nighthawk από το HSC-25 πέταξε προς το Antwerpen Express.

Ο ναυτικός μεταφέρθηκε αμέσως στο Ναυτικό Νοσοκομείο στο Γκουάμ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Guam Memorial, όπου φέρεται να είναι σε σταθερή κατάσταση.

Διαβάστε ακόμα