Ένοχος κρίθηκε ο πλοίαρχος για τον τραυματισμό πλοηγού που έπεσε από ύψος 7 μέτρων

Η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA) πέτυχε την καταδίκη ενός πλοιάρχου και της πλοιοκτήτριας εταιρείας AAL Dampier Navigation στο Δικαστήριο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας, σε μια υπόθεση που αφορούσε την ασφάλεια των πλοηγών.

Πιο συγκεκριμένα, η σκάλα του πιλότου κόπηκε και ο πλοηγός που εκείνη την στιγμή αποβιβαζόταν από το υπό κυπριακή σημαία πλοίο AAL Dampier, έπεσε στο κατάστρωμα της πιλοτίνας από περίπου 7 μέτρα και τραυματίστηκε.

Το ατύχημα συνέβη στο λιμάνι του Fremantle τον περασμένο Αύγουστο.

Η πιλοτίνα μετέφερε επειγόντως τον πλοηγό στο νοσοκομείο έχοντας τραυματιστεί σοβαρά. Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι τα σχοινιά της σκάλας ήταν σε κακή κατάσταση.

«Η κακή κατάσταση των σχοινιών πιθανότατα οφειλόταν σε ακατάλληλη αποθήκευση και αναποτελεσματικές διαδικασίες συντήρησης και επιθεώρησης», ανέφερε η AMSA.

Η AAL Dampier Navigation κρίθηκε ένοχη για το ότι δεν διασφάλισε ότι τα μέσα επιβίβασης και αποβίβασης των πλοηγών ήταν σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς και της επιβλήθηκε πρόστιμο 30.500 $.

Ο πλοίαρχος κρίθηκε και αυτός ένοχος με την κατηγορία ότι δεν διασφάλισε ότι η αποβίβαση πιλότου πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς και για το ότι το πλοίου του είναι αναξιόπλοο και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.500 δολαρίων.

Ο εκτελεστικός διευθυντής επιχειρήσεων της AMSA, Μάικλ Ντρέικ, δήλωσε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και ελπίζει ότι η καταδίκη θα αποτρέψει άλλα πλοία από το να διακινδυνεύσουν την ασφάλεια των πιλότων.

«Οι πιλότοι κάνουν μια κρίσιμη και υψηλού κινδύνου δουλειά, ακόμη και στις καλύτερες συνθήκες, και είναι επιτακτική ανάγκη τα πλοία να πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας για την πρόληψη σοβαρών τραυματισμών», είπε.

Διαβάστε ακόμα