Ένοχος κρίθηκε πρώην μηχανικός της BP για την διαρροή στον κόλπο του Μεξικού

enoxos_o_,mixanikos_tis_bp

Ένοχος κρίθηκε πρώην μηχανικός της BP για απόκρυψη στοιχείων σε σχέση με την με την έκρηξη και την διαρροή πετρελαίου στην πλατφόρμα Deepwater Horizon στον κόλπο του Μεξικού.

Ο πρώην εργαζόμενος της BP αντιμετώπιζε δύο κατηγορίες για διαγραφή εκατοντάδων μηνυμάτων που ανταλλάχτηκαν με τον προϊστάμενο του την εβδομάδα μετά την διαρροή, αλλά καταδικάστηκε μόνο για μία.

Ο μηχανικός ήταν μέλος της ομάδας που ανέλαβε να ταπώσει την διαρροή και να υπολογίσει την ποσότητα του πετρελαίου που διέρρευσε στη θάλασσα.

Κατά την διάρκεια της μελέτης του ατυχήματος, οι κυβερνητικοί δικηγόροι περιέγραψαν τον μηχανικό Mix σαν πιστό μέλος της ομάδας γεωτρήσεων BP ο οποίος προσπάθησε να προστατεύσει την BP από τις ευθύνες, διαγράφοντας τα μηνύματα κειμένου και φωνής, τα οποία μπορούσαν να αποδείξουν την πραγματική ποσότητα διαρροής στον κόλπο του Μεξικού.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Mix δεν αρνήθηκαν την διαγραφή των μηνυμάτων, υποστήριξαν όμως ότι δεν είχε κακή πρόθεση και ότι ήταν τυχαίο.

Ο Mix αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 20 χρόνια και πρόστιμο μέχρι 250.000 δολάρια.

Ο εισαγγελέας είπε στους ενόρκους ότι είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει τον Mix να μην διαγράψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζετε με το συμβάν.

Ο δικηγόρος του Mix, Michael McGovern, είπε ότι ο πελάτης του είναι αθώος που είπε όλη την αλήθεια στις αρχές των ΗΠΑ.

Ο Mix είναι ένας από τους τέσσερις πρώην μηχανικούς των γεωτρήσεων της BP που αντιμετωπίζουν κατηγορίες που συνδέονται με το ατύχημα το 2010.

 

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα