ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εντυπωσιακή πρόσδεση πλοίου Νορβηγού καπετάνιου εν μέσω ισχυρών ανέμων [Βίντεο]

Εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε δει εντυπωσιακούς ελιγμούς πλοίων σε κακοκαιρίες και σε δύσκολα λιμάνια που – δυστυχώς – διαθέτουν τα νησιά μας, και σίγουρα έχουμε δει τα ελληνικά πληρώματα να αντιμετωπίζουν πολύ δυσκολότερες καταστάσεις από το βίντεο που θα παρακολουθήσετε, το οποίο όμως είναι και αυτό εντυπωσιακό και αξίζει να το δείτε.

Πρόκειται για βίντεο του Ferry NORDNORGE το οποίο εισήλθε στο λιμάνι του Bodo της Νορβηγίας με σκοπό να προσδέσει. Ο καιρός ξαφνικά επιδεινώθηκε και οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις, βάζοντας τον πλοίαρχο σε μία αρκετά δύσκολη θέση.

Όντας αδύνατον να πάει και πάλι έξω από το λιμάνι και να περιμένει μέχρι οι άνεμοι να κοπάσουν, πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην πρόσδεση του πλοίου. Με την βοήθεια του άνεμου που είχε διεύθυνση από την θάλασσα προς την στεριά, το πλοίο το έσπρωχνε κατευθείαν προς την προβλήτα.

Ο πλοίαρχος δεξιοτεχνικά και με την βοήθεια των μηχανών και της άγκυρας κατάφερε να κρατήσει το πλοίο στην κατάλληλη θέση μέχρι το πλοίο τελικά πρόσδεσε ομαλά στην προβλήτα λες και το βοηθούσε κάποιο ρυμουλκό.