Επισήμως μέλος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας, το λιμάνι Αιγίου

limani_aigiou_

Το λιμάνι του Αιγίου είναι και επίσημα μέλος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ), μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. κατά τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου και της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Το σχετικό αίτημα εκ μέρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας είχε υποβληθεί στις αρχές του έτους.

Στη Γενική Συνέλευση ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Ανωμερίτης και ο Αντιπρόεδρος κ. Στέλιος Αγγελούδης εισηγήθηκαν τα τρέχοντα θέματα λιμενικής πολιτικής, καθώς και την επαναδιατύπωση των σχέσεων Πόλεων και Λιμένων μέσα από έναν δρόμο συνεννόησης, τόσο με την Κεντρική Κυβέρνηση όσο και με τα όργανα του α’ και β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης ενημέρωσε τα μέλη της ΕΛΙΜΕ για τα δυο μεγάλα γεγονότα του 2015, δηλαδή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας και τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO) που θα γίνουν στον Πειραιά, καλώντας όλα τα λιμάνια σε ενεργό συμμετοχή με ανάλογες εκδηλώσεις. Όσον αφορά στα θέματα της Ελληνικής λιμενικής πολιτικής, τονίσθηκε ότι όποια λιμενική πολιτική και να χαραχθεί, αυτή δεν μπορεί παρά να υπηρετεί τους κανόνες και τις αρχές του Ευρωπαϊκού λιμενικού συστήματος και των Διευρωπαϊκών Δικτύων.

Σημειώνεται πως μέλη με την μορφή Λιμενικού Ταμείου (ΝΠΔΔ) όπως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, μπορούν να είναι μέλη-παρατηρητές της Ε.ΛΙΜ.Ε. οι οποίοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής εισφοράς αλλά συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες και εργασίες της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα