Επιστολή – Πρόταση της Π.Ε.Π.Ε.Ν προς τον Υ.ΝΑ.Ν.Π., για τον έγκαιρο εμβολιασμό των Ελλήνων Ναυτικών

Προς τον
Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

Κοιν.: 1. Υφυπουργό Υ.ΝΑ.Ν.Π κ. Κώστα Κατσαφάδο
2. Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Χαιρετίζουμε κατ’ αρχήν τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου και τις δικές σας προσωπικά, ως προς τον εμβολιασμό των Ελλήνων Ναυτικών κατά του COVID-19, ανταποκρινόμενος στο σχετικό αίτημα της Ένωσής μας και της εν γένει Ναυτικής Οικογένειας.

Επειδή όμως μέχρι σήμερα δεν έχει αποφασισθεί από τα αρμόδια Όργανα η υλοποίηση του προγράμματος αυτού, είναι επιτακτική η ανάγκη, αυτό να γίνει πράξη. Προς τούτο σας ζητούμε, να απευθυνθείτε εκ νέου στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός των Ναυτικών.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τα εμβόλια των δύο δόσεων για όσους θα βρίσκονται στην Ελλάδα στο μεσοδιάστημα, είτε με το μονοδοσικό , για το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι θα διατίθεται στη χώρα μας από τον προσεχή Απρίλιο.
Σημειώνουμε ότι η Κροατία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ήδη ανακοινώσει ότι ξεκινά τον εμβολιασμό των ναυτικών της τον Μάιο του 2021 (crew-center.com/Croatia-start-seafarers-vaccination-may). Δεν επιτρέπεται η Ελλάδα να μείνει ουραγός. Δεν υπάρχει χώρος για άλλες καθυστερήσεις.

Με εκτίμηση,
Για την Π.Ε.Π.Ε.Ν.

Νικόλαος Θεοδόσης
Εμμανουήλ Τσικαλάκης

Διαβάστε ακόμα