Επιβάτης έπεσε από κρουαζιερόπλοιο και αγνοείται

Costa_Classica_al_porto_di_Trieste_-_2_-_20080622

Σύμφωνα με Πορτογαλικά ΜΜΕ, το κρουαζιερόπλοιο Costa Classica βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης ενός επιβάτη που ενδέχεται να έχει πέσει στη θάλασσα, καθώς το πλοίο έπλεε από την Καζαμπλάνκα του Μαρόκου προς την Πορτογαλία.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής 7 Μαρτίου 300 ναυτικά μίλια δυτικά του Μαρόκου και οι πρώτες αναφορές λένε ότι ένας άνθρωπος ηλικίας 70 χρονών από τη Γερμανία, αγνοείται.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Classica πραγματοποίησε μια στροφή Williamson, πλέοντας κυκλικά σε μια προσπάθεια εντοπισμού του επιβάτη στη θάλασσα. Αυτή η επιχείρηση μετά από 9 ώρες κυκλικής πορείας δεν είχε αποδώσει θετικά αποτελέσματα.

Οκτώ επιβάτες ή μέλη του πληρώματος φέρονται να έχουν πέσει στη θάλασσα μέχρι στιγμής την φετινή χρονιά σε κρουαζιερόπλοια και επιβατηγά πλοία ανά τον κόσμο. Παρόμοια περιστατικά τα τελευταία πέντε χρόνια κυμαίνονται από 18 έως 25.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Θυμάτων Κρουαζιέρων (International Cruise Victims Association – ICV), ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε από συγγενείς και φίλους που έχουν χάσει τους αγαπημένους τους στη θάλασσα, ελπίζοντας να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ασφάλειας στα κρουαζιερόπλοια. Ο σύμβουλος Jamie Barnett υποστηρίζει το αλκοόλ είναι ένας βασικός παράγοντας και αναφέρει ότι πτώση στη θάλασσα μπορεί να συμβεί κατά λάθος.

Ο ίδιος συνιστά:

1. Μην κάθεστε στα κάγκελα του μπαλκονιού για να τραβήξετε εκείνη την τέλεια εικόνα.
2. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πόσο εσείς και οι φίλοι σας πίνουν.
3. Και πάντα να έχετε υπ’ όψιν ότι ο «κανόνας των 2 φίλων», το να λειτουργείται ανά δύο άτομα, προσφέρει πολύ περισσότερη ασφάλεια απέναντι σε ατυχήματα.

Διαβάστε ακόμα