«Επιχείρηση συκοφάντησης και απόπειρας εκφοβισμού σε βάρος του Πλοιάρχου του πλοίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ»

Δελτίο τύπου – καταγγελία εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), αναφορικά με την την επιχείρηση συκοφάντησης και απόπειρας εκφοβισμού σε βάρος του Πλοιάρχου του πλοίου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

”Με αφορμή το σημερινό περιστατικό στο λιμάνι της Μυτιλήνης με το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» καταγγέλλουμε την επιχείρηση συκοφάντησης και απόπειρας εκφοβισμού σε βάρος του Πλοιάρχου.

Μια απλή επαφή του πλοίου στον προβλήτα από την οποία δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα για την ασφάλεια των επιβαινόντων και του πλοίου, ούτε θαλάσσια ρύπανση, για κανένα λόγο δεν δικαιολογεί τον υπερβάλλοντα ζήλο για εξαναγκασμό του Πλοιάρχου να προβεί σε αλκοτέστ με απειλές ακόμα και για σύλληψη του!

Καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές και καλούμε κάθε αρμόδιο Φορέα να συμπεριφέρεται με τον σεβασμό που αρμόζει στους Έλληνες Πλοιάρχους.

Οφείλουν όλοι να αναγνωρίζουν την αναγνωρίζουν την προσφορά των Πλοιάρχων και όλων των συναδέλφων μας Ναυτικών στην Πατρίδα μας, οι οποίοι εργάζονται σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες για τη στήριξη των νησιών μας.”

Διαβάστε ακόμα